Новоспечений головний санітарний лікар України Ігор Кузін поділився прогнозами з приводу нових сценаріїв розвитку пандемії коронавірусної інфекції в Україні. Кузін думає, що зараз ситуація стабільна, проте адаптивний карантин необхідно продовжувати.
Про це новий державний головний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив в ефірі одного з телеканалів.

Ігор Кузін, фото: 112
Ігор Кузін, фото: 112

"Карантин треба продовжувати, але ми його коригуємо. Зараз багато країн пом'якшують обмеження, Але жодна не знімає їх повністю. Принаймні, у нас залишатиметься масочний режим в приміщеннях і соціальна дистанція навіть якщо більшість заходів, спрямованих на протидію коронавірусу, буде скасовано. Навіть США залишають вимогу носіння масок незважаючи на великі темпи вакцинації. Це звичайна практика", - підкреслив Кузін.

Центр вакцинації, фото: Unian
Центр вакцинації, фото: Unian

Незважаючи на те, що в Міністерстві охорони здоров'я планують до кінця літа вакцинувати близько п'яти мільйонів громадян, уникнути чергової хвилі коронавірусу восени навряд чи вдасться, прогнозує санлікар.

Карантин в Україні, фото: unian
Карантин в Україні, фото: unian

"Це звичайна практика. Ми розуміємо, що ГРВІ переважно з'являються наприкінці осені і на початку зими. Сподіваємося, що ця хвиля буде мінімальною - не такою, як восени минулого року. Це може бути за рахунок того, що є частина людей, які вже перехворіли, а інша частина - вакцинована", — підкреслив Ігор Кузін.