Група вчених з Лабораторії реактивного руху NASA і Університету Нью-Мексико виявили екзопланету TOI 1231b з атмосферою, яка схожа на нашу планету.

Про це повідомило видання Express.

За словами вчених, екзопланета TOI 1231b має 24-денний орбітальний період і обертається вона навколо карликової зірки М.

Фахівцям вдалося зібрати дані, які необхідні для характеристики зірки-господаря. Також їм вдалося виміряти радіус і масу екзопланети.

"Екзопланета TOI-1231 b дуже схожа за розміром і щільністю на Нептун, тому ми вважаємо, що у неї така ж велика газова атмосфера", - сказав вчений з Лабораторії NASA Дженніфер Берт.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Фото: express.co.uk
Фото: express.co.uk

Так, за інформацією вчених, планета TOI 1231b, має температуру близько 60 градусів за Цельсієм, а також є однією з найхолодніших об'єктів, які доступні для атмосферного дослідження.

Низька щільність екзопланети вказує на те, що TOI 1231b оточена щільною атмосферою і не є кам'янистою, але вчені поки не готові робити остаточні висновки про її склад і розмір атмосфери.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше "Вогняне кільце" над головами українців: де і коли можна побачити сонячне затемнення Місяцем

Як повідомляє портал «Знай.иа» Вчені почули шум за межами нашої Сонячної системи: "подібний до Тихого дощу"

Також «Знай.иа " писав, що У п'ять разів більше Землі: вчені зловили "дев'яту планету" Сонячної системи, так ще ніхто не ховався