Китайські та американські археологи вивчили парне поховання в Китаї і прийшли до висновку, що це пам'ятник жертовної любові.

Знахідка була виявлена в Піднебесній в провінції Північної Вей і датується в діапазоні з 4 по 6 століття нашої ери, передає портал НВ.

У могилі знайшли скелети чоловіка і жінки, обіймалися. На лівому безіменному пальці жінка мала срібний перстень - це вважалося символом, демонструє бажання вічної любові пари і повагу до їх любові з боку людей, які їх поховали.

Вчені припустили, що це подружня пара. Більш того, було також зроблено припущення, що дружина пожертвувала собою заради чоловіка.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Археологи дійшли висновку, що чоловік зростом 1,6 метрів був похований у молодому віці до тридцяти п'яти років.

Археологічні розкопки, скріншот з відео
Археологічні розкопки, скріншот з відео

Жінка була трохи старше свого чоловіка. Вчені повідомляють, що вона померла у віці 35-40 років, а її зріст становив близько 157 сантиметрів. Ніяких патологій у неї не було.

Ця знахідка - унікальний прояв людських емоцій в такі стародавні непрості часи.

Нагадаємо, раніше на Прикарпатті виявили масове поховання під храмом: "потонули в потопі?"

Як повідомляє портал "Знай.uа" Археологи натрапили на 3000-річний загублений "Золоте місто": "все залишилося на своїх місцях"

Також "Знай.uа " писав, що Серед Колиски гігантських хмарочосів археологи натрапили на сліди "найдавніших": у цих артефактах сотні загадок