Заступник секретаря в Раді національної безпеки і оборони України (РНБО) Сергій Кривонос на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook розповів про восьму річницю важкої трагедії, що сталася над Лушанським аеродромом.
Це сталося в ніч з 13 на 14 червня 20214 року, коли під час заходу на посадку терористи підбили військово-транспортний літак. В результаті 49 українських захисників померли при виконанні бойового завдання.

Донбас, facebook.com/pressjfo.news
Донбас, facebook.com/pressjfo.news

"40 десантників 25-ї окремої повітряно десантної бригади та 9 членів екіпажу 25-ї військово-транспортної авіаційної бригади. Вічна пам'ять загиблим Героям!!! Співчуття рідним і близьким! Пам'ятаю, як ця звістка вразила і приголомшила всіх нас, хто обороняв Краматорський аеродром........", - пише Сергій Кривонос у публікації.

Чоловік розповів, що захист Краматорського аеродрому відбувався у складі воїнів ЗСУ, частково другої та третьої парашутно-десантних батальйонів 25 повітряно-десантної бригади. Усіх загиблих у Луганську українці знали особисто, адже служили разом. Коли все сталося, всі задавалися питанням - чому ж так сталося. І протягом восьми наступних років-хто винен.

Донбас / фото: ООС
Донбас / фото: ООС

Сергій зізнався, що задався цим питанням ще вранці трагічного дня, але під іншим кутом. Адже чому ніхто не зміг забезпечити безпечну посадку Іл-76 на злітній смузі, це ж прості речі, про які знають всі командири. За його словами, ця операція планувалася і здійснювалася, але не тими, хто її виконував.

"Успіх будь-якої десантної операції, залежить від повної інформації про ворога в районі десантування і при пануванні в повітрі. Панування в повітрі, це не тільки небо. Це і те, що засоби протиповітряної оборони ворога знищені або пригнічені. До нас в Краматорськ прилітали вертольоти, до початку червня. Ми проводили комплекс заходів щодо забезпечення безпеки коридору прольоту, а це в першу чергу дії наземних підрозділів", - додав Сергій Кривонос.

Воїн ЗСУ, скріншот: Youtube
Воїн ЗСУ, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще
Завданням було недопущення активності дій терористів в конкретному коридорі, включаючи і його присутність там. До того ж, не слід думати про те, що ворог може бути слабкіше або дурніше тебе. Помилки призводять до трагедії. Заступник секретаря В РНБО вважає, що дружинам загиблих, дітям, матерям і всім українцям слід знати правду, щоб душі загиблих опинилися в спокої, весь цей час чекаючи від живих правди.

Нагадаємо, річниця катастрофи Іл-76 під Луганськом: у МВС назвали загиблих героїв поіменно

Як повідомляв "Знай.ua", штурмовик з романтичним позивним "Любисток" згадав свій перший бій: "Швидко бігаю"

Знай.ua писав, "Разом - ми сила!": українцям розповіли історію "залізної" танкістки-красуні ЗСУ, яка охороняє країну від ворога