В Україні починаючи з 1 травня 2021 року надання житлових субсидій в Україні відбувається по-новому. Через це в українців виникає багато запитань щодо тої чи іншої теми.
На найпопулярніші з них відповіли у Міністерстві соціальної політики України у соціальній мережі фейсбук.
Наприклад, якщо у вас у власності є квартира, а хтось з родичів залишив у спадщину частину житла, то ви зможете отримати субсидію. Адже при призначенні субсидій не враховуються житлові приміщення, які перебувають у спільній частковій або сумісній власності й отримані як спадщина.

Субсидії, скріншот: YouTube
Субсидії, скріншот: YouTube

Якщо ви маєте житло на тимчасово окупованій території, то ви також зможете отримати субсидію. Тому це не вплине на рішення структурного підрозділу з питань соціального захисту населення щодо призначення (відмову у призначенні) житлової субсидії Вашому домогосподарству.
У житловому приміщенні зареєстровано три людини: подружжя пенсіонерів та їхній безробітній син, який з ними не мешкає. У цьому випадку субсидія нараховується на фактичну кількість зареєстрованих?
Варто зазначити, що рішення про призначення житлової субсидії без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих приймаються на підставі актів обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства та/або офіційних документів, які підтверджують, що особи за адресою домогосподарства не проживають.

субсидії, скріншот з відео
субсидії, скріншот з відео

Якщо людина планує вперше подати документи на субсидію в жовтні 2021 року, то за який період будуть враховані доходи для розрахунку і на який період вона буде призначена?
−Якщо житлова субсидія призначається з початку опалювального сезону, то для розрахунку її розміру береться середньомісячний сукупний дохід осіб за I і II квартали поточного календарного року, а якщо з неопалювального сезону (травень), то за III і IV квартали попереднього календарного року.
Чи доставлятиме "Укрпошта" в наступному опалювальному періоді субсидію додому?
"Укрпошта" доставлятиме субсидію до 1 січня 2023 року.

Нагадаємо, раніше ціна на проїзд у громадському транспорті в різних містах України: де дешевше. Скільки коштує проїзд у різних містах України

Як повідомляє портал "Знай" від 8 до 12 гривень за кубометр: експерти підрахували, як зміняться ціни на газ у червні. Нові тарифи на газ: чому українцям влітку доведеться платити вдвічі більше, ніж взимку

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також "Знай" писав, що підвищення субсидій і пільгові тарифи стали на паузу - в Раді заявили про " розбір польотів" з керівництвом Кабміну. Уряд затягує вирішення низки гострих питань