Біля узбережжя Одеси морська вода забарвилася в оливковий колір, що могло спричинити активне розмноження бактерій після зливи.

Про це повідомила співробітниця Українського наукового центру екології моря Галина Теренько у соціальній мережі фейсбук.

"Наше море "зацвіло": "оливковий" приплив - це результат рясних опадів і, як наслідок, терригенного стоку і високої температури води (+19,0). Цього разу - солоноватоводна ціанобактерія Aphanizomenon flos-aquae. Мікроводорость потенційно токсична, носій нейротоксинів", - зазначила Теренько.

"Пучки" афанизоменона, фото Галина Теренько
"Пучки" афанизоменона, фото Галина Теренько

За її словами, раніше "цвітіння" A. flos-aquae спостерігали в травні 2015 року. Тоді вид розвивався в масі разом з іншою ціанобактерією Nodularia spumigena. При цьому Теренько зазначила, що попри прохання Українського наукового центру екології апарат для виявлення токсинів так і не придбали.

Скріншот коментарів
Скріншот коментарів

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"З моменту "зеленого" припливу 2019, пройшло 2 роки і наші прохання про покупку устаткування для виявлення токсинів в пробах морської води, так і не були почуті і підтримані жодним керівником жодного підрозділу, а даремно. Ми готові працювати на благо нашого міста!", - підсумувала вона.

Нагадавши, 5 кращих українських курортів з термальними водами, які замінять відпочинок на морі

Як повідомляв портал "Знай.uа", черв'як спокійно бігав по тарілці: українцю на пляжі підсунули "делікатес що ожив"

Також, "Знай.uа" писав, відпочинок на Азовському морі 2021: українців відлякали "кусючі" ціни і крижана вода