Вже в неділю, 20 Червня православні українці почнуть відзначати світле свято Трійці. Що потрібно святити і чим прикрашати будинок - про все це в нашому матеріалі.

Цього року Трійця припадає на 20 Червня, і на честь цього, понеділок 21 число - офіційно вихідний, тому до цього потрібно підготуватися заздалегідь.

Привітання зі Святою Трійцею у прозі, скріншот - YouTube
Привітання зі Святою Трійцею у прозі, скріншот - YouTube

Свято вважається одним з найголовніших в році, практично нарівні з Великоднем. Називають цей час ще зеленою неділею, так як воно символізує пробудження природи і повертає до життя.

З давніх часів це свято відзначали досить урочисто. Господині готували великий святковий стіл, прибирали будинок і прикрашали його.

Популярні новини зараз
Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Трійця
Трійця / скріншот з відео

Після цього всі одягалися в підготовлені наряди, і сідали в очікуванні церковних дзвонів.

Йдучи в храм, кожна дівчина несла в руках букет свіжих квітів. До слова, цей день завжди вважався дівочим святом, так як було прийнято гадати, ходити в ліс і кидати сплетені вінки у водойму.

Будинки прийнято прикрашати живими квітами і рослинами, які символізують нове життя, але перед цим їх потрібно освятити.

Церква, фото: Пцу Facebook
Церква, фото: Пцу Facebook

Що прийнято святити на Трійцю: аїр; чебрець; любисток; пижмо; полин; м'ята. Все це здатне захистити вас від пристріту і привороту, від злих сил і наклепів. Головне надія, і мати щиру віру в Бога.

Церква, фото: Facebook
Церква, фото: Facebook

Нагадаємо, що дата Трійці змінюється щорічно, і залежить від дати Великодня. Дата зеленої неділі призначається на 50-й День після Великодня.

Нагадаємо, раніше ПЦУ опублікувала повний календар релігійних свят на Червень: від дня Всіх Святих до Трійці

Також Знай.ua писав, що Радониця 2021: головні традиції, повір'я і що суворо заборонено робити на кладовищі

Знай.ua писав, шеф закохається в твоє резюме: потужна молитва на удачу в роботі.