Ледачі голубці-просте і швидке блюдо, яке дозволить заощадити багато часу. При цьому нічого складного в його приготуванні немає.

Рецепт опублікували в телеграм-співтоваристві "Кухня по-чоловічому".

Для приготування знадобляться:

  • Півкіло фаршу (добре, якщо свинина з яловичиною)
  • 100 грам рису (круглого, не пропареного)
  • два яйця
  • свіжа капуста
  • свіжа морква
  • томат паста, сметана
  • спеції за смаком

Як готувати:

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще
  • Відварити рис.
  • Морквину натерти на дрібній тертці, капусту нашаткувати, змішати з фаршем, вбити яйця, посолити, поперчити.
  • Ретельно перемішати і залишити на 10-15 хвилин, щоб відстоялося.
  • Для соусу змішати томатну пасту зі сметаною, посолити і додати спеції.
  • Сформувати голубці - у вигляді котлеток або тефтельок.

Можна злегка обсмажити, а можна відразу скласти в форму, залити соусом і запікати близько півгодини.

Готову страву вийняти з духовки, дати йому постояти, щоб трохи охололо і просочилося соусом. Посипати дрібно рубаною зеленню, можна натерти зверху твердий сир.

Раніше повідомляли, Євген Клопотенко показав, що можна зробити з молодою картоплею: "ніби вас боженька погладив".

Як повідомляв Знай.uа, що таке зупа, цинамон і пляцок? Словник найпопулярніших страв з галицької кухні.

Знай.uа писав, приготування кока - коли в домашніх умовах - не відрізнити від оригіналу.