Багато хто любить поласувати бананами, які можна знайти в будь-якому магазинчику або супермаркеті. Але чи замислювалися ви, що означають наклейки на них.

Відповіли на це питання в співтоваристві "poleznye_soveti" в соцмережі Instagram.

Купуючи зв'язку бананів зверніть увагу на 4-значний код. Якщо цей код починається номерами на 3 або 4, то це означає, що плід виростили за принципом інтенсивного сільського господарства, що також має на увазі використання добрив і пестицидів.

Банани на вітрині супермаркету, фото pixabay
Банани на вітрині супермаркету, фото pixabay

Якщо на наклейці вказано 5-значний код, який починається з цифри 9, це означає, що банан був вирощений традиційним способом. Зараз такий спосіб називають "органічним", іншими словами, його виростили без застосування пестицидів і добрив.

А ось якщо ви побачили на банані 5-значний код з 8 на початку, то це означає, що фрукт є генетично модифікованим або широко відомий, як ГМО.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки
Показати ще

Нагадаємо, раніше Вимивають солі і чистять шлунок: українцям пояснили, як правильно вибрати корисні літні ягоди. Важливо не тільки дивитися на країну-постачальника, а й враховувати сезонність, щоб не нашкодити здоров'ю і не викинути гроші на вітер.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Кавову макуху з заправок Wog перероблятимуть на біодобрива. До проекту залучать каліфорнійських черв'яків.

Також «Знай.иа " писав, що Ці продукти краще не купувати в магазині: барвники, ароматизатори і підробки