У США свій перший день народження відсвяткувала дитина, яка є самою недоношеною в світі.

Про хлопчика пише австралійське видання 7NEWS.

Річард Скотт Вільям Хатчінсон потрапив до Книги рекордів Гіннеса, як сама недоношена дитина в світі, яка вижила. Хлопчик народився на 5 місяців раніше терміну і важив менше 400 грам. Лікарі готували батьків до найгіршого.

Річард народився в дитячій лікарні штату Міннесота, після того, як його мати, Бет Хатчінсон, перенесла медичні ускладнення, через які у неї почалися передчасні перейми.

Хлопчик народився за 131 день до передбачуваної дати пологів і важив всього 11,9 унції (354 г). Він був настільки крихітним, що містився на одній долоні.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

джерело: 7news
джерело: 7news

"Я знав, що перші кілька тижнів життя Річарда будуть дуже важкими, але я відчував, що, якщо він зможе пережити це, він виживе", - сказала доктор Стейсі Керн.

Через пандемію коронавірусу батьки хлопчика не могли залишитися з ним на ніч у лікарні, та інші члени його сім'ї. Тому батьки щодня приїжджали до лікарні.

"Ми подбали про те, щоб надати йому підтримку. Я думаю, це допомогло йому пережити це, тому що він знав, що може розраховувати на нас", розповів Рік, батько Річарда.

джерело: 7news
джерело: 7news

Провівши більше 6 місяців у лікарні, Рідард зміг повернуться додому до рідних. Сталося це в грудні 2020 року.

"Я не міг повірити, що це той самий маленький хлопчик, який колись був такий хворий, що я боявся, що він може не вижити. Той самий маленький хлопчик, який колись вміщався в моїй долоні, з такою прозорою шкірою, що я міг бачити кожне ребро і посудину в його крихітному тілі", - сказати доктор Стейсі Керн, неонатолог Річарда.

5 червня Рідард відсвяткував свій 1 день народження.

джерело: 7news
джерело: 7news

Нагадаємо, раніше Жінка навчила, як за допомогою леза вичистити духовку до блиску: "ніяких хімікатів"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Розірвана нирка, струс мозку: дерево рознесло в деренки будинок матері і сина

Також «Знай.иа " писав, що Акула напала на 10-річного хлопчика під час плавання: "думав, що помру"