Українець поцікавився які податки потрібно заплатити при виході на пенсію.

Відповідь дав Пенсійний кур'єр на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Наближається час виходу на пенсію. Знаю, що при звільненні роботодавець виплачує вихідну допомогу, а ось податки я повинен заплатити з цієї суми і нарахують на неї ЄСВ, не знаю. Поясніть, будь ласка",- запитав чоловік.

Так, вихідна допомога у зв'язку зі звільненням працівника, у тому числі при виході на пенсію, оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовим збором за ставкою 1,5% на загальних підставах.

зарплата, скріншот з відео
зарплата, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще


"Перелік видів виплат, що здійснюються за рахунок роботодавців, на які не нараховується єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 22 грудня 2010 року № 1170 "Про затвердження Переліку видів виплат, що здійснюються за рахунок коштів роботодавців, на які не нараховується єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", - йдеться в повідомленні.

Пенсія, скріншот: Facebook (Пенсійний кур'єр)
Пенсія, скріншот: Facebook (Пенсійний кур'єр)

Так, до зазначеного переліку віднесено одноразову допомогу працівникам, які виходять на пенсію відповідно до законодавства та колективних договорів.

Це означає, що грошова допомога, виплачена найманому працівнику при виході на пенсію, не є базою для нарахування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Нагадаємо, раніше Отримати пенсію через банк або "Укрпошту": українцям розповіли, як змінити спосіб виплати грошей

Як повідомляє портал «Знай.иа» Пенсіонери отримають надбавку в 150 гривень, але навіть ці гроші нарахують не всім: кому пощастить

Також «Знай.иа " писав, що Пенсіонерів попередили про зміни у виплатах та оплаті комуналки: інструкція від Укрпошти