Зараз ми з вами розберемося з тим, як же приготувати домашній квас, і при цьому не використовувати дріжджі, якщо вам не подобається їх присмак.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТому замість закваски буде використаний родзинки. Приготування вимагає наступні інгредієнти, такі як десять літрів води, кілограм чорного хліба, 600 грамів цукру і 100 грамів немитого темного родзинок. Етапів готування всього кілька.
З самого початку вам потрібно заздалегідь приготувати сухарі. Берете хліб, нарізаєте його і залишаєте висихати в теплому і сухому місці протягом декількох днів. Або ж, якщо у вас зовсім немає часу, можете скористатися духовкою.
Потім беремо воду, кип'ятимо її і додаємо туди 500 грамів цукру і сухі сухарі. Воду з інгредієнтами ретельно перемішуємо. Ми вже отримали завкаску, яку слід охолодити до кімнатної температури, перелити згодом в ємність, де буде проходити процес бродіння. При цьому уважно дивіться, скільки наливаєте. Ніколи не робіть цього "під горлечко", так як обсяг рідини повинен становити лише 90% всього обсягу тари.
Закваска остигає і після повного охолодження додаємо родзинки, гарненько перемішуємо і накриваємо шийку марлею. Отриману рідину слід залишити в темному місці на 1-2 дні. І не переживайте, якщо раптом помітите, що сухарі починають рухатися, з'явилася піна і легкий кислуватий запах - бо це означає, що йде процес бродіння.
Через два дні фільтруємо домашній квас за допомогою марлі, додаємо мінімум 100 грамів цукру і розливаємо по пляшках. Попередньо в кожну з них покладіть по 2-3 родзинки, після чого щільно закрийте кришки. Пляшки з квасом залиште в теплому місці протягом 8-12 годин, а потім можете відправити в холодильник.
Такий напій зберігається максимум чотири дні. Потім термін придатності закінчується.
Нагадаємо, неймовірне варення з шовковиці: на цей аромат збігуться всі сусіди
Як повідомляв "Знай.ua", смачний і корисний: рецепт справжнього українського зеленого борщу, від якого неможливо відірватися
Знай.ua писав, рецепт ідеальних вареників з вишнею на кефірі: пальчики оближеш