Старший бойовий медик одного з підрозділів морської піхоти Петро "Хімік" вирішив пояснити специфіку своєї роботи, адже лікар повинен любити людей і пропускати чужий біль саме через себе.

При цьому він просто зобов'язаний мати аналітичний і холодний розум, і це стосується, в першу чергу, саме військових медиків, які працюють на полі бою, а не в стерильних палатах. Петро хоч і молодий, але має достатній авторитет серед досвідчених медиків і командирів підрозділів, часто запрошують його провести заняття з особовим складом.

Військові на Донбасі, Скрін, відео
Військові на Донбасі, Скрін, відео

"Хімік" родом з Краматорська. Він вступив до медичного коледжу після дев'ятого класу заради отримання професії фельдшера. На жаль, вже на другому році навчання його рідне місто і Красний Лиман були захоплені російськими терористами, тому він вступив в місцеву волонтерську організацію, щоб наблизити перемогу воїнів ЗСУ.

"Це були важкі часи, про які не варто і згадувати, але я таки довчився і навіть вступив в 2016 році в Донецький національний медичний університет. Освоював спеціальність "Лікувальна справа" і паралельно працював у місцевій лікарні у відділенні патологій новонароджених. На жаль, в 2018 році в "нерівному бою" з мікробіологією я програв", - говорить особисто Петро.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Воїн ЗСУ, фото: Facebook
Воїн ЗСУ, фото: Facebook

Згодом, після відрахування, він пішов у військкомат і вибрав морську піхоту. Тепер, після дембеля, він планує привести в коледж багато цікавинок, використовуваних у військовій медицині.

Зараз, за його словами, всі медики проходять курс протягом двох-трьох місяців, хоча раніше вони тривали від двох до семи днів. Морпіхи ж все без винятку проходять курс тактичної медицини, щоб згодом грамотно надати першу домедичну допомогу. "Хімік" розповів, як в якийсь момент доставили пораненого геть розірваного з больовим шоком.

Воїни ЗСУ, скріншот: Youtube
Воїни ЗСУ, скріншот: Youtube

"Тоді в КрАЗ прилетів ПТУР і потрапив в кабіну. Вижило лише двоє. Він був один з них. Ми з напарницею намагалися зробити все можливе, щоб надати йому необхідну допомогу, але він весь час виривався, ускладнювало справу те, що поранений був на 40 кілограмів важче за мене, тому впоратися з ним було досить важко, а ще він мав проблеми із зором і "махався" в сліпу", - зізнався медик.

Колись навіть йому довелося з напарником надавати допомогу двом тяжкопораненим. Це все відбувалося в санітарному "Богдані", коли задні двері раптово відчинилися і мало не трапилася трагедія, якби поранені не були вчасно пристебнуті.

Донбас, facebook.com/pressjfo.news
Донбас, facebook.com/pressjfo.news

Нагадаємо, "Чорний запорожець": українець вчетверте пішов на фронт, залишивши маленьку принцесу вдома, пишається вся сім'я

Як повідомляв "Знай.ua", на Донбасі путінські найманці відкрили вогонь по беззахисних українцям: воїни ЗСУ кинулися на допомогу

Знай.ua писав, путінські окупанти знайшли "мішень" і обстріляли міста на Донбасі: воїни ЗСУ врятували мирного українця після атаки