За вікнами українців справжнє літо, навколо спека, дощі та зелень. Прийшов час для важливих дачних і городніх рад. Цього разу ми знайшли чудову інформацію про те, як зробити розчин для підгодівлі моркви, використовуючи при цьому всім відомий засіб - марганцівку.

Для даного розчину знадобиться досить небагато інгредієнтів і часу на його приготування теж потрібно всього нічого - хвилин 10.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Telegram-каналу "Щоденник дачника".

врожай моркви, скріншот з відео
врожай моркви, скріншот з відео

"Розчин марганцівки для моркви. Щоб врожай моркви був чистим, без всіляких гнилей, хвороб і т.д., після другого проріджування пролийте молоді рослини розчином марганцю. Розведіть в 10-літровому відрі 3 г марганцю і 2-3 г борної кислоти.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Одного відра вистачить на 3-4 м2. Через три тижні повторіть такий полив. Морква буде чистою, без зарази. Тільки перед поливом цим розчином пролийте морквяні посадки чистою водою.

Морквяна муха здатна за лічені дні звести нанівець весь врожай моркви. Муха, як і всі її родичі, летить на запах. Тому, щоб відбити у неї "нюх", можна обприскати її червоним або чорним меленим перцем. Візьміть 1 ст. ложку перцю і розведіть на 10 л води. Обприскайте морквяні посадки. Цього розчину вистачить на 10 м2.", - повідомляють в Telegram-каналі "Щоденник дачника".

Раніше повідомляли, найкращі способи підгодівлі перцю і як визначити, чого не вистачає по листю: можна записати.

Як повідомляв Знай.uа, цього ви точно не знали: що означають наклейки на бананах.

Знай.uа писав, львів'яни перетворили клумби на городи і нарвалися на критику.