В Україні суттєво подорожчала певна категорія продуктів.

Дані опублікувала Державна служба статистики.

Так, з початку 2021 року найбільше зросли ціни на соняшникову олію, овочі та цукор.

Вартість капусти зросла на 129,8%, буряка на 98%, цибулі на 62,7%, моркви на 63,2%, соняшникової олії - на 48,7%.

Також подорожчання не обійшло стороною алкоголь, де ціна пива зросла на 4,2%, горілки на 0,8%. На 7,4% подорожчали сигарети преміум-класу.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Слід зауважити, єдиний продукт, який за півроку подешевшав - це яйця, середня ціна за десяток впала на 4,5%.

Нагадаємо, в Україні помітили зростання ціна на сезонні овочі та фрукти. Пов'язано це з тим, що в результаті холодної весни, вегетація рослин затрималася на 2 тижні.

"Безперечно, такі низькі температурні режими викликають необхідність того, щоб тепличні господарства додатково змушені витрачатися на опалення-це газ і Електрична енергія, яка впливає на кінцеву вартість товару", - пояснивши старший науковий співробітник ННЦ "Інститут аграрної економіки" Ігор Сабі

Нагадаємо, раніше Сезон черешні відкритий: де ягоду можна купити найдешевше - від 59 до 500 грн. "Народний Ревізор" після того, як ажіотаж трохи вщух, зміг пройтися по магазинах і ознайомитися з цінами на вагову черешню.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Рахунки за комуналку зросли на 35%, подорожчали гречка, м'ясо, картопля, буряк та інші продукти: як змінилися витрати українців у 2021 році. В 2021 році в Україні знизилося виробництво харчової продукції і при цьому збільшилися ціни.

Також «Знай.иа " писав, що Картопля, кабачки та огірки: які овочі на українському ринку коштують дорожче, ніж у Польщі. Експерти порівняли оптові ціни на плодово-овочеву продукцію в Україні та Польщі.