Відомий кулінар і переможець проекту "МастерШеф" Євген Клопотенко розмістив у своєму Instagram свіжу публікацію, в якій розповів про прес-конференцію на тему гастротуризму та популяризації України у світі.

"Як через їжу зробити Україну популярною у світі. Давайте будемо чесними: світу не потрібні ресторани італійської чи азійської кухні в Україні. Якщо до нас їдуть туристи чи іноземні гастроексперти, то їм цікаві українські продукти і українські страви. Тому схема проста: якщо ми хочемо, щоб про нашу їжу говорили за кордоном, то ми маємо розвивати українську кухню. Локальні продукти, нові підходи, історичне підгрунтя. Знати своє, любити своє, заявляти про своє - це і є крок до успіху", - упевнений Клопотенко.

Євген Клопотенко, фото з Instagram
Євген Клопотенко, фото з Instagram

Експерт закликав гастроспільну брати участь у створенні кулінарної освіти в Україні, досліджувати та створювати україське та об'єднувати свої зусилля.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше ми писали про те, як Євген Клопотенко підсів на полуничку: "Скиньте мені фоточки". Відомий кулінар показав, яку страву обожнює в літню пору року.

Нагадаємо, Євген Клопотенко перетворив борщ на морозиво і закуску до пива: "От, що вийшло". Легенда "МастеШеф" урізноманітнив українську кухню.

Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Клопотенко показав, що можна зробити з молодою картоплею.

Також портал Знай.uа писав, що Євген Клопотенко розповів про свою найганебнішу страву.