Українцям нагадали, що за знищення або пошкодження рослинності законодавством передбачено відповідальність.

Як повідомляє поліція Харківської області, пожежі в природних екосистемах виникають як правило через людську недбалість. Особливо збільшується кількість таких пожеж в теплу пору року.

"Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають значної шкоди державі і, в першу чергу, навколишньому середовищу, можуть призвести до пожеж будівель, знищенню ліній електропередач, газо- і нафтопроводів, лісові насадження", - йдеться в публікації.

пожежа, фото Pxhere
пожежа, фото Pxhere

Зазначається, що за випалювання рослин або їх залишків статтею 77-1 КУ про адміністративні правопорушення громадянам загрожує штраф від 3060 до 6120 гривень, а посадовим особам – від 15300 до 21420 гривень.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

За знищення або пошкодження об'єктів флори також передбачено і кримінальну відповідальність за ст.245 КК України. Максимальний термін за даною статтею – позбавлення волі до 10 років.

"Шановні громадяни! Самовільне випалювання рослинності або її залишків заборонено. Дотримуйтесь чинного законодавства і бережіть природу", - попередили в поліції.

Нагадаємо, в Україні відзначається шоста річниця наймасштабнішої пожежі в історії країни. Стався він у смт Глеваха, що на Київщині, 8 червня 2015 року.

Як повідомляв портал Знай.uа, на території всієї країни оголошено вищий рівень пожежної небезпеки.

Також портал Знай.uа писав, що польське село охопило пекельне полум'я, десятки будинків перетворилися на попіл: постраждалих шукають військові.