В Інтернеті продовжують з'являтися безліч відеозаписів і фотографій торнадо, що обрушився на Чехію.

Вітер сягав 322 кілометри на годину і зрівняв із землею частину двох міст і кілька сіл на південному сході країни. Паралельно потужному урагану випав величезний град. До держслужби продовжують надходити повідомлення про постраждалих і загиблих. Людей, які отримали травми, близько 300 і більше. Мінімум п'ятеро жителів Чехії померло в результаті цього погодного явища.

Наслідки торнадо в Чехії, фото: Telegram
Наслідки торнадо в Чехії, фото: Telegram

Зараз на місці події працюють рятувальники, які надають постраждалим екстрену допомогу і продовжують шукати людей під завалами. У районах, що опинилися під дією торнадо, оголошена надзвичайна ситуація. Зруйновані сотні будинків, тисячі житлових приміщень залишилися без газу і електрики, і навіть громадський транспорт був паралізований.

Наслідки торнадо в Чехії, фото: Telegram
Наслідки торнадо в Чехії, фото: Telegram

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Представник служби швидкої допомоги Гедвіка Кропачкова підтверджує наявність жертв, але не може назвати точного числа. На допомогу чеським рятувальникам прийшли "друзі" зі Словаччини та Австрії, а також військові. У постраждалий Регіон, за словами глави Міністерства внутрішніх справ Чехії Яна Гамачека, направлені рятувальники з усієї країни.

Також хочуть призначити первинну компенсацію всім постраждалим у розмірі 2,7 тисяч доларів (~70 тисяч гривень).

Нагадаємо, що потрібно пам'ятати водіям під час літньої спеки - небезпечний фактор як для людини, так і автомобіля

Як повідомляв "Знай.ua", кияни розгрібають наслідки пилової бурі: пісок на зубах і "зелена х*рня" в Дніпрі

Знай.ua писав, цього запаху комарі бояться, як вогню: легкий спосіб прогнати від себе ненависних комах