Прийшло справжнє спекотне літо, є українці, які зібралися відлітати на відпочинок, так би мовити - з літа в літо. Найчастіше для таких подорожей українці вибирають авіатранспорт. Не секрет, що для пасажирів актуальним питанням залишаються правила провезення багажу, які включено у вартість квитка.

Туристи іноді стикаються з ситуаціями, коли за ручну поклажу потрібно доплатити просто в аеропорті перед польотом, адже правила провезення можуть не дозволяти везти куртку або пакет з Duty free в руках.

Цього разу ви дізнаєтеся, які правила провезення багажу діють влітку 2021 року на рейсах з України. Про це стало відомо завдяки інформації української журналістки Ольги Маджумдар для одного з видань.

Стандарти для багажу зробили більше

Ще в січні 2021 року українська авіакомпанія SkyUp збільшила норми провезення ручного багажу – з 7 до 9 кг, при цьому розмір сумки або валізи в салоні літака залишився в минулих параметрах (55х40х20 см).

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

аеропорт "Бориспіль", фото Антон Страшко/ТСН
аеропорт "Бориспіль", фото Антон Страшко/ТСН

За покупки з Duty free перед вильотом ніхто нічого не скаже

Ще одна українська авіакомпанія, яка здійснює регулярні та чартерні рейси - Bees Airline. Ручна поклажа провозиться безкоштовно до 7 кг в розмірах 55x40x23 см.при бажанні пасажира ручна поклажа може бути прийнята в багажний відсік літака безкоштовно. Друге місце ручної поклажі коштує 30 доларів.

Додатково пасажир має право безкоштовно перевозити речі, які можуть знадобитися йому під час польоту. Наприклад, жіноча і чоловіча сумка або ноутбук, пальто, куртка, дитяче харчування (до 5 кг і розміром до 40х30х20 см), а також – запечатаний пакет з Duty free.

Всі додаткові предмети: рюкзак, ноутбук або книги повинні бути упаковані в ручну поклажу. Але є і виняток: для невеликих дамських сумочок за типом клатчів, косметичок і пакетів з товарами Duty Free. Їх можна буде проносити на борт в руках як доповнення до ручної поклажі.

Аеропорт "Бориспіль",  скріншот: YouTube
Аеропорт "Бориспіль", скріншот: YouTube

Безкоштовно - сумку під сидіння

Ірландський лоукостер Ryanair дозволяє брати на борт одну сумку невеликих розмірів (40x25x20 см), яку потрібно розмістити під переднім сидінням.

Раніше повідомляли, Влад Яма зважився втілити дитячу мрію посеред Карпат: "Це вам не Танці".

Як повідомляв Знай.uа, Китай відкриється для українців: коли можна буде забути про візу.

Знай.uа писав, Євген Клопотенко придумав хитрий план "заманухи" туристів в Україну: ніхто не встоїть.