Ще у вівторок, 22 червня, в українській столиці спостерігалися хмари піску і пилу. Ці бурі вщухли до четверга, 24 червня. За інформацією рятувальників залишкові явища переміщення пилових частинок можуть спостерігатися ще деякий час. Народний синоптик Наталка Діденко вирішила заспокоїти українців і розповіла, чому це не так страшно. Виявляється, що в Києві була ситуація набагато гірша.

Про це стало відомо завдяки новій публікації народного синоптика Наталки Діденко в мережі Facebook.

Пилова буря у Києві, кадр з відео
Пилова буря у Києві, кадр з відео

"Цього тижня не тільки над Україною пронеслися пилові бурі, принесені вітрами здалеку. Дісталося і Апеннинам. Якщо в нашому випадку "спонсором" пилу були астраханські напівпустельні райони, то у випадку з Італією - все та ж Сахара, яка вже традиційно розкидає свої піски і пил мало не на півсвіту.

22 червня 2021 спектрорадіометр зображення (MODIS) на супутнику НАСА Aqua зробив знімок пилу і піску (на фото), який поширився з Північної Африки в Італію.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Пилова буря, скріншот: YouTube
Пилова буря, скріншот: YouTube

Справедливості заради варто зазначити, що подібні "гості" в європейських регіонах не є рідкістю, і назвати подібні явища аномальними все ж досить складно. Для України пил, що прийшов з півночі Каспію теж не є аномальним. Звичайно, вона може спровокувати шкоду для здоров'я, проте подібні речі були і в минулому.

Набагато небезпечніше і куди страшніше було явище, яке сталося в Україні 16 квітня 2020, коли над Північною Україною, в тому числі і над столицею пронеслася справжня пилова буря. Страшніше і небезпечніше вона була з тієї причини, що "спонсором" пилу були вже наші родючі грунти. Ось якраз і буря була куди страшніше, і подавала куди гірше сигнали для нас.", - пише Наталка Діденко.

Раніше повідомляли, потужний торнадо розгромив півкраїни за лічені хвилини: тисячі людей залишилися на вулиці.

Як повідомляв Знай.uа, бігти або ховатися? Мінцифри створює в Україні нову систему тривоги за сотні мільйонів гривень.

Знай.uа писав, після аномальної спеки Львів накрила потужна буря: місто залишилося без світла та електротранспорту.