В Україні зафіксували два випадки штаму "Дельта". За оцінками фахівців, штам "Дельта" є найбільш заразним з усіх варіантів коронавірусу.

Варто відзначити, що підтвердження двох випадків штаму "Дельта" в Україні прийшло з лондонської лабораторії, де проводили аналіз зразків вірусу. Про це РБК-Україна повідомило інформоване джерело в команді президента Володимира Зеленського.

За його словами, двоє інфікованих в'їхали в Україну з Росії і вже по прибуттю виявили зараження. Вони були госпіталізовані, після чого у них взяли зразки на аналіз.

Коронавірус з Китаю, фото: Getty Images
Коронавірус з Китаю, фото: Getty Images

" У них запідозрили цей штам, оскільки трохи відрізняються симптоми від інших штамів. Нудота, нежить, першіння в горлі і температура з'являється не з першого дня, але вона дуже висока. Зараз ці люди знаходяться в одній з київських лікарень. Найгірше, що при цьому штамі молоді люди, підлітки хворіють частіше, ніж при інших варіантах вірусу", - зазначило джерело.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У міжнародному Альянсі GAVI заявили, що симптоми штаму "Дельта" дійсно могли змінитися. У хворих все частіше спостерігається головний біль, супроводжений болем в горлі, нежиттю і лихоманкою. У той же час відсутність нюху не входить навіть в десятку симптомів.

Нагадавши, Віктор Ляшко повідомив, кому дістанеться вакцина Pfizer і Coronavac: список щасливчиків. Китайська вакцина від коронавірусу COVID-19 Coronavac вже прибула в Україну партією в 215 тисяч доз.

Як повідомляв портал Знай.ua , погіршення самопочуття або летальний результат: МОЗ попередив про наслідки вакцинації.

Також портал Знай.ua писав, що головний санлікар України Віктор Ляшко захворів коронавірусом після вакцинації.