Картопля вкрай дешевий, корисний і смачний коренеплід. Однак мало хто знає як її приготувати правильно.

На youtube-каналі Оля Куховарит був опублікований рецепт приготування молодої картоплі. Зробити це блюдо вкрай просто, проте потрібно звернути увагу на деталі.

картопля / фото: Pixabay
картопля / фото: Pixabay

Для цього потрібно

  • 1 кг молодої картоплі;
  • 50 гр кропу;
  • 2 зубчики молодого часнику;
  • Сік 1 лимона;
  • Зелений гострий перець за смаком;
  • 50-80 мл оливкової олії;
  • Солі;
  • Перець.

Картопля слід занурити в холодну воду і поставити на вогонь. Якщо поставити його на гарячу воду, то крохмаль почне схоплюватися і це заважає рівномірному приготування коренеплоду.

Популярні новини зараз
В Україні змінять формат індексації пенсії: до чого готуватись Пенсіонерам удвічі підвищили вікову доплату: хто отримає більше грошей Не вважається поборами: школам дозволили брати гроші з батьків – за які послуги Торкнеться всіх, хто має свою квартиру чи будинок: українців почали викликати до податкової – з чим це пов'язано
Показати ще

Варимо картоплю до кипіння, а потім включаємо повільний вогонь. Варити потрібно до того моменту, коли він стане м'яким.

Молода картопля, скріншот: Youtube
Молода картопля, скріншот: Youtube

Потім требва приготувати заправку. Для цього слід нарізати великим шматком кріп, занурюємо в блендер. До нього слід додати зелений перець, також нарізаний великим шматком, додати туди нарізаний часник, залити лимонним соком, сіль і трохи оливкової олії. Важливо не перетворювати заправку в кашу, а просто порізати на дуже дрібні шматочки.

Потім викладаємо картоплю і заливаємо заправкою.