Картопля займає важливу частину раціону солдатів. Цей овоч готують за різними рецептами.

Одним незвичайним рецептом ще свого прадіда поділилася Марія, старший кухар одного з підрозділів, пише АрміяInform. Цей рецепт родом з Волині, оскільки картопля тут завжди родить добре, в цьому краї так багато різних способів її приготування. Один з них - томачі. Товчена картопля з квасолею, маком і шкварками.

фото: АрміяInform
фото: АрміяInform

Інгредієнти (на одну людину):

  • 3-4 шт. картоплі
  • 0,5 склянки відвареної або консервованої квасолі
  • 1 лавровий лист
  • 2 горошини запашного перцю
  • 3 столові ложки маку
  • 50 грам вершкового масла
  • за смаком сіль і перець

Для шкварок:

Популярні новини зараз

Злата Огневич відповіла на шпильку Олі Полякової про заміжжя

Юра Шатунов з "Ласкового Мая" приховував від прихильниць дружину і дітей - як виглядає сім'я кумира 90-х

Віктор Павлік показав лайфхак, як обійтися без візочка для дитини - задоволені і син, і тато: "Крутелик на всі 100"

"Кадетство" - серіал, який всі дивилися після школи: як виглядають актори через 15 років

Показати ще
  • сало 200-300 грамів
  • 2 шт. цибулі ріпчастої

фото: АрміяInform
фото: АрміяInform

Приготування:

Картоплю очистити від шкірки і нарізати кубиками 2 на 3 сантиметри.

Відварюємо овоч в підсоленій воді, куди додаємо лавровий листочок і 2 горошини перцю. Готуємо до готовності.

Зазвичай військові квасолю беруть вже готову, відварну. На одну порцію потрібно півсклянки.

Воду з готової картоплі потрібно злити в чашку і відставити, лавровий лист і запашний перець з відвару витягнути.

Квасолю кладемо до картоплі, додаємо 3 столових ложки маку і вершкове масло. Після все товчемо в казанці до однорідної маси. Консистенцію можна регулювати, додаючи картопляний відвар.

фото: АрміяInform
фото: АрміяInform

Шкварки готуються окремо. Сало витоплюють, а після до нього додають цибулю. Все це засмажують до золотистого кольору. Але шкварки можна і не додавати.

Солимо і перчимо блюдо в самому кінці, орієнтуючись на смакові переваги.

Нагадаємо, раніше Контузія змусила українського воїна відкрити в собі новий талант-заткне за пояс весь " МастерШеф"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Сержант Алла поєднує в собі несумісне-кухаря, бойового медика і художника: "смачно нагодувати і врятувати життя"

Також «Знай.иа " писав, що У ЗСУ показали харчування бійців на передовій і спростували міф про "голу" армію: борщ, нарізка, пироги