Картопля займає важливу частину раціону солдатів. Цей овоч готують за різними рецептами.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОдним незвичайним рецептом ще свого прадіда поділилася Марія, старший кухар одного з підрозділів, пише АрміяInform. Цей рецепт родом з Волині, оскільки картопля тут завжди родить добре, в цьому краї так багато різних способів її приготування. Один з них - томачі. Товчена картопля з квасолею, маком і шкварками.
Інгредієнти (на одну людину):
- 3-4 шт. картоплі
- 0,5 склянки відвареної або консервованої квасолі
- 1 лавровий лист
- 2 горошини запашного перцю
- 3 столові ложки маку
- 50 грам вершкового масла
- за смаком сіль і перець
Для шкварок:
- сало 200-300 грамів
- 2 шт. цибулі ріпчастої
Приготування:
Картоплю очистити від шкірки і нарізати кубиками 2 на 3 сантиметри.
Відварюємо овоч в підсоленій воді, куди додаємо лавровий листочок і 2 горошини перцю. Готуємо до готовності.
Зазвичай військові квасолю беруть вже готову, відварну. На одну порцію потрібно півсклянки.
Воду з готової картоплі потрібно злити в чашку і відставити, лавровий лист і запашний перець з відвару витягнути.
Квасолю кладемо до картоплі, додаємо 3 столових ложки маку і вершкове масло. Після все товчемо в казанці до однорідної маси. Консистенцію можна регулювати, додаючи картопляний відвар.
Шкварки готуються окремо. Сало витоплюють, а після до нього додають цибулю. Все це засмажують до золотистого кольору. Але шкварки можна і не додавати.
Солимо і перчимо блюдо в самому кінці, орієнтуючись на смакові переваги.
Нагадаємо, раніше Контузія змусила українського воїна відкрити в собі новий талант-заткне за пояс весь " МастерШеф"
Як повідомляє портал «Знай.иа» Сержант Алла поєднує в собі несумісне-кухаря, бойового медика і художника: "смачно нагодувати і врятувати життя"
Також «Знай.иа " писав, що У ЗСУ показали харчування бійців на передовій і спростували міф про "голу" армію: борщ, нарізка, пироги