Штурмовий батальйон "Айдар" ЗСУ колись був кремлівською "страшилкою" для жителів окупованого Донбасу. Однак, кістяк батальйону становили люди з чистими, щирими серцями. Одним з них був сержант Микола зозулін.

Він народився і виріс на Донбасі. Має дружину, трирічну дочку, багато вірних побратимів і" заклятих друзів " на ворожій стороні.

Микола Зозулін, фото АрміяInform
Микола Зозулін, фото АрміяInform

"Зайняли ми влітку 2016-го село Новомихайлівку під Мар’їнкою, хутко облаштували бойові позиції. Командири почали планувати подальші дії батальйону, оскільки ми – штурмова частина, звикли завжди йти уперед, забезпечивши собі надійні тили. А тут… День минає, другий, третій. А велике село, немов вимерло!

Зрозуміло, ми занепокоїлися: зазвичай із нами в цілях безпеки одразу контактували принаймні місцеві "авторитети". Провели дипломатичну розвідку. Виявилося, що всі тут, на третьому році війни, чомусь безмірно наполохані тим, що ми – "Айдар". Під владою бойовиків місцеві безугавно вислуховували по телебаченню російську маячню про наші "звірства". Тому люди навідріз відмовлялися від діалогу, тим більш – від співпраці.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

батальйон "Айдар", фото АрміяInform
батальйон "Айдар", фото АрміяInform

Десь зо два тижні мешканці Новомихайлівки навіть не випускали побавитися з хат надвір своїх дітей. Ну, і отаке свинство тривало, доки наші хлопці не перехопили фуру-довгомір із контрабандою, у якій мався крам від мила до червоної риби. Ми загнали її у село та пороздавали всі трофеї людям, які тут аж ніяк не жирували. Важко описати їхнє замішання. Але остаточно тутешні страхи розвіяли батальйонні розвідники, перекривши абиякий доступ до села озброєним чужинцям. Спокій, як відомо, дорогого вартий", - поділився сержант.

Нагадаємо, молодий сержант з позивним "Поет" показав міць "Чорних Запорожців": гроза бойовиків і гордість України.

Як повідомляв портал Знай.uа, простий стоматолог пішов до лав ЗСУ в 49 років і врятував не одне життя: "Щоб наближати перемогу".

Також портал Знай.uа писав, як бойовий медик з позивним "Хімік" знайшов своє покликання на передовій.