У День Конституції України, 28 червня, під час виступу в залі Верховної Ради, український президент Володимир Зеленський вніс на розгляд парламенту, як невідкладний проєкт закону про великий Державний герб України.

Про це стало відомо завдяки заяві Володимира Зеленського під час виступу в українському парламенті, яке транслювалося в прямому ефірі.

Володимир Зеленський, скріншот з відео
Володимир Зеленський, скріншот з відео

"За ці роки було багато різних конкурсів, суперечок, сварок, думок і різних бачень. Це нормально, це демократія. Я думаю, що в рік 30-річчя незалежності і 25-річчя Конституції потрібно в цьому питанні нарешті поставити крапку. Тому, відповідно до статті 93 Конституції України, вношу на розгляд Верховної Ради України проєкт закону про Великий Державний Герб України і визначаю його як невідкладний для позачергового розгляду Верховною Радою. І доповідати під час його розгляду на пленарному засіданні парламенту буде перший президент України Леонід Кравчук", — заявив Володимир Зеленський у Раді.

Ескіз герба, фото: Telegram
Ескіз герба, фото: Telegram

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Варто нагадати той факт, що ще в 2009 році Кабмін навіть затвердив проєкт Великого герба. Він включав зображення малого герба в центрі, з боків - фігури лева і запорізького козака, знизу - синьо-жовту стрічку, а вгорі - княжу корону. Однак цей проєкт так і не було винесено на розгляд Верховної Ради.

Раніше повідомляли, Зеленський перед матчем зі Швецією на Євро-2020 зробив команді Шевченка пропозицію: "Щоб хлопці знали...".

Як повідомляв Знай.uа, глава МОЗ, після гарячих поцілунків з помічницею, втратив посаду: "Дуже шкодую...".

Знай.uа писав, Володимир Зеленський поставив ряд питань кандидатам на пост Меркель: "Чи не втомилася Європа?".