В Україні прийняли так званий "податок на Google". Це обернеться подорожчанням додатків для співвітчизників.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Новий законопроєкт говорить про те, що іноземні компанії зобов'язані платити податки за те, що надають електронні послуги на території нашої країни.

Зокрема тепер вони зобов'язані платити двадцять відсотків ПДВ. Законопроєкт був підтриманий 283 народними обранцями 28 червня.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

ПДВ візьмуть за весь контент, за який наші співвітчизники змушені платити гроші. Це спровокує підвищення цін на:

  • Підписку на сервіси (відео, музика, кіно і т. д.);
  • Платні додатки в Google Play або App Store;
  • Платні функції додатків (Додаткові тікери, дзвінки на Стаціонарні телефони, "поліпшення" в іграх і т.д.).

Під сферу дії даного закону потраплять не тільки сервіси компанії Google, але також і популярні сайти знайомств, месенджери, різні ігри. Безумовно, компанії спробують перетягнути податковий тягар на простих українських клієнтів, які користуються даними послугами.

Раніше ми писали про те, що Іллю Ківу застали в розплох з питанням про суди і мільйони:"не варто виїденої особи".

Як писав Знай.ua, Ківа, Третьякова, Рудик та інші нардепи назвали зарплати для гідного життя українців: від 5 до 36 тисяч.

Також ми повідомляли, що Зеленський перед матчем зі Швецією на Євро-2020 зробив команді Шевченка пропозицію. Президент України Володимир Зеленський записав звернення до гравців національної збірної України з футболу.