Українцям продовжують розповідати про воїнів, які ризикують життям заради захисту своєї Батьківщини. Цього разу мова піде про молодого офіцера з позивним "Верес".

Про нього стало відомо завдяки новій публікації на сторінці операції об'єднаних сил у соціальній мережі Facebook.

Рік тому молодий офіцер закінчив навчання в Національній академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного, а вже сьогодні він командує цілим підрозділом окремої механізованої бригади.

Родом він з невеликого села в Рівненській області, де поруч розташований військовий полігон. З самого дитинства він був захоплений військовою тематикою, бував на полігоні завжди, як тільки видавалася така можливість.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Вже тоді він зрозумів, що стане в майбутньому військовим. Пішов в армію, і його бригада розташувалася біля перлини Чорного моря - Одеси.

Військовий Верес, фото: Facebook
Військовий Верес, фото: Facebook

Зараз же його оточують зовсім інші види, так як він зі своїм підрозділом обороняє українські позиції. Це його перша бойова ротація, і в складі бригади багато військових, які мали вже досвід у військових діях.

Військовий Верес, фото: Facebook
Військовий Верес, фото: Facebook

"Вони пройшли запеклі бої перших років війни, багато часу провели на захисті передових позицій на різних напрямках. Бути командиром таких воїнів-це особлива справа. В Академії нас добре навчали предметів бойової підготовки. І не менш важливими були заняття, де нам розповідали як бути лідерами у своїх колективах, вести за собою людей. Зараз всі отримані знання та вміння знадобляться мені" - розповідає хлопець.

Військовий Верес, фото: Facebook
Військовий Верес, фото: Facebook

Нагадаємо, раніше "Разом-ми сила!": українцям розповіли історію "залізної" танкістки-красуні ЗСУ, яка охороняє країну від ворога

Як повідомляє портал "Знай.uа" 12-річна Настя живе на окупованому Донбасі і мріє показати свої вірші захисникам :" з Україною в серці"

Також "Знай.uа" писав, що Наймолодший командир ЗСУ Богдан Гарнага став грозою окупантів: Зеленський оцінив