Відомий кулінар і переможець проекту "МастерШеф" Євген Клопотенко розмістив у своєму Instagram свіжу публікацію про результати дослідження на тему розвитку гастрономічної культури в Україні.

"4 дні мали експерти з Європи, щоб зрозуміти, про що українська гастрономія і на якому вона зараз етапі порівняно зі світом.

Навіщо це їм: можливість відкрити нові смаки та створити з цього інформпривід у себе на батьківщині.
Навіщо це нам: щоб використати фідбек для власного розвитку. Плюс, посіяти позитивні згадки про Україну за кордоном.

Отже маємо. Два міста, 13 зупинок. Київ, Одеса. Ми охопили все, що можна охопити за такий час: ринки, шефи з різними філософіями, виноробні, тренди (локальні і світові, які ми впровадили).

Глобально все гуд. Ми на правильному шляху. Основне, що нам треба ввести масштабно (типу не декілька рєстіків, а основатєльно): локальність, екологічність, органіка, безвідходність. Коли це стане загальною практикою (а не як УТП), то ми потрапимо у світову кулінарну лігу", - повідомляє в пості Євген Клопотенко.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Показати ще

Раніше ми писали про те, як Євген Клопотенко підсів на полуничку: "Скиньте мені фоточки". Відомий кулінар показав, яке блюдо обожнює в літню пору року.

Нагадаємо, Євген Клопотенко перетворив борщ на морозиво і закуску до пива: "Ось, що вийшло". Легенда "МастеШеф" урізноманітнив українську кухню.

Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Клопотенко показав, що можна зробити з молодою картоплею.

Також портал Знай.uа писав, що Євген Клопотенко розповів про свою найганебнішу страву.