Головна команда України, Національна збірна з футболу буквально вирвала перемогу у Швеції з рахунком 2:1. Вперше у своїй історії Україна грає в плей-офф цього турніру. Матч пройшов на стадіоні "Хемпден Парк" в Глазго.
Відомі українці почали вітати наших хлопців з перемогою. Так, президент Володимир Зеленський написав ціле звернення, коментатор Віктор Вацко відійшов від криків у студії і подякував за "історію", а відомий борець Жан Беленюк заявив, що наші футболісти реабілітувалися.
Про це стало відомо завдяки публікаціям Зеленського, Вацка і Беленюка в соціальних мережах.

Володимир Зеленський, фото: Instagram
Володимир Зеленський, фото: Instagram

"Я знав, що сьогодні і від себе особисто, і від усієї України напишу саме ці слова, незалежно від результату: ми вболівали за вас всією душею! Ми дякуємо Вам від щирого серця! Ми пишаємося вами всією країною! Але яке ж велике щастя написати це саме після перемоги! І отримати можливість написати це ще раз. Після 1/4. Або після 1/2. А, може, і після фіналу Євро!
Сьогодні не було вас і нас. Сьогодні були ми. Україно! Команда, яка налічує понад 40 млн. від Ужгорода до Луганська. Від Чернігова до Сімферополя. Команда - Україна! Яка показує характер, міць, яка б'ється, терпить хворобливі удари і біль, але встає і дає здачі! Україна, яка перемагає!!! І всі ми прекрасно знаємо, що це означає. Тільки одне. Слава Україні!!!", - написав Володимир Зеленський на своїх сторінках у соціальних мережах.

Публікація Володимира Зеленського, скріншот: Facebook
Публікація Володимира Зеленського, скріншот: Facebook

Також до привітань приєднався і Віктор Вацко.

"Вони творять історію!!! Дякую, команда! Воїни! Слава Україні!", - коротко написав Віктор Вацко, проте він вже встиг багато чого сказати під час трансляції, коментуючи матч.

Публікація Віктора Вацка, скріншот: Instagram
Публікація Віктора Вацка, скріншот: Instagram
Цікаво, що борець-депутат Жан Беленюк, який теж кілька тижнів тому захищав честь України на чемпіонаті з боротьби, розповів, що думає про гру збірної на Євро-2020.

"Красені, ось це реабілітувалися. Вболіваємо далі. Вітаю всю Україну!!!", - написав Жан.