Українська письменниця Лариса Ніцой, яка відома завдяки своїй твердій позиції щодо захисту української мови зробила різку заяву в бік українського футболіста після перемоги на матчі.

Свій пост з обуренням вона розмістила на сторінці в соціальній мережі Facebook.

Справа в тому, що у вівторок, 29 червня відбувся матч Україна-Швеція, в результаті якого українській збірній вдалося вирвати перемогу. Перший гол забив Олександр Зінченко ще в першому таймі, а переможний м'яч у воротах опинився на останніх секундах додаткового часу, і забив його герой вечора - Артем Довбик.

Після цього спортсмен провів прес-конференцію, де розповів про матч, і на цьому моменті включилася Лариса Ніцой. Справа в тому, що Артем розмовляв з журналістами російською мовою, що і не сподобалося жінці.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

"Що, знову? Знову московит? Господи, ну звідки беруться ці марсіани? А тепер всі, хто написав про українського героя, хто ставив лайки, хто хворів, хто хвалив - так само дружно сходили до нього і сказали йому, що українські герої, тим більше, якщо вони з Черкас (Холодний Яр і все таке), говорять українською" - підписала пост Лариса Ніцой.

До слова, нагадаємо, що після вирішального голу шведам, Артем Довбик на радощах зняв з себе футболку, і всі побачили, що у нього під низом чорний топ, і в мережі почали жартувати, що це ліфчик. Як виявилося, це спеціальний спортивний девайс.

Він дозволяє вимірювати, скільки кілометрів Пробіг конкретний футболіст за всю гру, якою була максимальна швидкість, і також дистанція спринтів.

Топ для спортсменів, фото: STATSports
Топ для спортсменів, фото: STATSports

Далі створюється Теплова карта, яка показує, в якій частині поля була найчастіше. Це допомагає тренерам проводити аналіз дій конкретного гравця. Вартість такого топа більше 200 євро.

Також, вiдомо, що Артем відзначився на першій компенсованій до другого овертайму хвилині (120:37). Таким чином, його гол став найпізнішим в історії фінальних турнірів чемпіонату Європи. Довбик перевершив досягнення Мішеля Платіні, яке той встановив у 1984-му році.

Нагадаємо, задоволена ніцою похвалила Полякову за українську мову: "Браво, Оля, заспівайте свої" шльопанці"". Лариса Ніцой похвалила співачку Олю Полякову за її позицію з мови

Як повідомляв портал "Знай.ua", син Лариси Ніцой "здав" мамі викладача, який не знає української мови

Також "Знай.ua" писав, що захисниця мови Ніцой попередила українців про загрозу