У четвер, 1 липня, в Україні очікується дощова і спекотна погода. Температура повітря коливатиметься від +22 до +31 градуса. Дощі обійдуть стороною тільки Схід і частину Півдня країни.

Як повідомляє Укргідрометцентр, зливи та грози охоплять майже всю Україну, місцями можливі шквальні пориви вітру та град.

Найхолодніше буде на Львівщині, Прикарпатті – +22 +24 градуса, а також на Закарпатті – +23 +25 градусів і Буковині – +24 +26 градусів.

У Херсонській та Луганській областях стовпчики термомертрів покажуть – +29 +31 градус, а в Одеській, Миколаївській, Запорізькій, Дніпропетровській областях – +28 +30 градусів.

Уникнути опадів вдасться тільки жителям Донецької, Луганської, Запорізької, Харківської, Сумської, Херсонської областей і Криму. На інших територіях України прогнозують дощі та грози.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

погода на 1 липня, фото з сайту Укргідрометцентр

Синоптик Наталка Діденко повідомила у Facebook, що погода на початку другого місяця літа буде типовою для цього періоду.

"Липень тяжіє до справжньої класики, ніяких тобі новомодних течій – типу снігу в Карпатах посеред літа, істотного похолодання або якоїсь там страшної магнітної бурі",-написала Діденко.

У Києві в четвер пройдуть дощі з грозами, місцями з градом і шквалами. Температура повітря складе +27 +29 градусів.

Народний прогноз погоди в Україні

1 липня вшановується пам'ять мучеників Леонтія, Іпатія і Федула. Наші предки в цей день спостерігали за травою: якщо вранці вона суха – до ночі очікуй дощу. В цей час відцвітає малина, починають цвісти лілії.

Нагадаємо, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Як повідомляв портал Знай.uа, на Україну чекає аномальне літо: синоптик дав детальний прогноз.

Також портал Знай.uа писав, що синоптики готують українців до аномальної літньої спеки: +40 градусів і бурі.