Верховна Рада прийняла закон Про соціальний захист чорнобильців. Про це повідомляється на фейсбук-групі Пенсійний кур'єр.

Йдеться про проект під номером № 4555, який має назву "Про внесення змін до Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб". Документ підтримало двісті дев'яносто два народні депутати.

Закон викладає третю частину статті 54 щодо якого розмір пенсій не може бути нижчим:

  • для і групи інвалідності-6 000,00 гривень;
  • для ІІ групи інвалідності-4800,00 грн;
  • для ІІІ групи інвалідності-3700,00 грн;
  • для дітей з інвалідністю - 3700,00 гривень.

Також законом встановлено планку, за яким пенсія має бути у п'ятикратному розмірі мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня. Розмір пенсій індексуватимуться з наступного року.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Пенсіонери, скірншот із відео
Пенсіонери, скірншот із відео

Також закон говорить про рівні можливості отримання пенсії окремих категорій українців, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які також стали інвалідами.

Раніше повідомляли, за "скинь на карту" - штраф 85 тисяч гривень: клієнтам Приватбанку, Ощадбанку та Monobank податкова пригрозила покаранням.

Як повідомляв Знай.uа, українець з карткою " Ощадбанку "потрапив у заручники через пільги:" не можу звалити...".

Знай.uа писав, Ощадбанк змінив правила без попередження, Українка розповіла про втрачені гроші: "Будьте обережні".