У мережі розповіли про те, як можна заробити на чорниці, а також Чим корисна ця ягода. Непоганий спосіб, щоб заробити.

Про це стало відомо завдяки сюжету програми "Факти", де детально розповіли про цю диво-ягоду.

Жителі сіл масово збирають ягоди, і найбільше це поширене в Житомирській, Рівненській, а також Волинській області. Вони йдуть в ліс цілими сім'ями, адже, на цьому можна непогано заробити. Якщо не лінуватися, то можна зібрати на кілька тисяч гривень.

Чорниця, фото з вільних джерел
Чорниця, фото з вільних джерел

Місцеві жителі кажуть, що комарі не лякають, і працюють навіть діти, хоч це і досить складно. Вони в такий спосіб з самого дитинства можуть навчитися самостійності і заробити перші гроші.

Популярні новини зараз
Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

При цьому, ягід вистачить усім, їх цього року дуже багато. Ягода велика, соковита і смачна.

Збір чорниці, фото: скріншот з відео
Збір чорниці, фото: скріншот з відео

Однак, не всі йдуть туди, щоб наповнити сімейний бюджет, для деяких це просто релакс. Одна з мешканок Волині розповідає, що прийшла насолодитися повітрям в лісі, так як там набагато краще дихається.

Заготівельники приймають і по 70 гривень за кілограм, однак, на ринку можна продати в два рази дорожче.

Тим часом Лісники спостерігають за тим, щоб жителі не збирали ягоди спеціальними гребінками, які значно полегшують збір ягід, але через які пошкоджується система ягідника.

Збір чорниці, фото: скріншот з відео
Збір чорниці, фото: скріншот з відео

Також, ягода неймовірно корисна, адже підвищує імунітет, і якщо її багато з'їсти влітку - взимку ніяка застуда не зламає. Також, добре впливає на зір.

Нагадаємо, цибуля в суп і під сальце: як врятувати урожай від гнилі за допомогою сірників. Як за допомогою сірників уберегти цибулю від хвороб і гнилі

Як повідомляв портал "Знай.ua", черви будуть тікати з малини як ошпарені: диво-засіб для порятунку ягід.

Також "Знай.ua" писав, Як виростити солодкі помідори: це простий засіб є в кожному будинку.