У Пенсійному фонді України розповіли про те, яких перерахунків варто очікувати українцям цього року.

Про це розповіли на сторінці ПФУ в соціальній мережі Facebook, опублікувавши спеціальну фотографію, де по пунктах все пояснюють.

Почне з тих, які вже були проведені. Як відомо, починаючи з 1 січня поточного року, в Україні зросла мінімальна зарплата, завдяки якій збільшилася мінімальна пенсія для 65-річних пенсіонерів, і склала 2400 гривень. Тобто, вони стали отримувати більше на 337 гривень.

Також, щорічно в березні проводять індексацію пенсій. Цей раз не став винятком.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Цього року, з першого березня її провели також, і підвищену пенсію отримали вже понад 8 мільйонів громадян. Індексація склала цілих 11 відсотків.

Пенсіонери, фото: скріншот з відео
Пенсіонери, фото: скріншот з відео

Зараз же, починаючи з 1 липня зростуть надбавки, доплати, а також підвищать мінімальні пенсійні виплати.

Крім цього, з цієї ж дати, одержувачі пенсії, яка була призначена по 31 грудня 2020 року, для яких не проводилася індексація в 2021 році, встановлюється доплата в 100 гривень.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Крім цього, згідно з календарем, з 1 жовтня 2021 року встановлюються виплати до 400 гривень особам, яким виповнилося від 75 до 80 років. Мінімальний розмір пенсійної виплати складе 2500 грн.

Останнім підвищенням у році стане збільшення зарплати з 6 тисяч гривень до 6500, тим самим, зросте і розмір мінімальної пенсії для 65-річних пенсіонерів - 2600 гривень.

Раніше повідомляли, "Це життя...": глава Мінсоцполітики Марина Лазебна розповіла, як пенсіонерам виживати на 2 тисячі гривень.

Як повідомляв Знай.uа, перерахунок субсидій 2021: у Мінсцополітиці розповіли українцям про нові умови для отримання допомоги.

Знай.uа писав, допомога на витрати і виплати по лікуванню: українці вимагають додаткові пільги для людей з обмеженими можливостями.