В Україні фермери масово знищують урожай черешні. При цьому аграрії звинувачують у цьому владу.
Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив голова Запорізької обласної організації Аграрного союзу України Анатолій Тиховод.
Варто нагадати, що ще на початку сезону ціни на черешню били всі рекорди. Наприклад, на ринках Одеси можна було зустріти ціну 500-600 гривень за кілограм ягоди. Середня ціна першої мелітопольської черешні була 220 гривень за 1 кілограм.

Черешня, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Черешня, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

А зараз фермери скаржаться, що доводиться знищувати весь урожай. У всьому цьому аграрії звинувачують владу, перенасиченість ринку і низьку купівельну спроможність українців. Також на це впливає те, що фабрики працюють на концентратах.
Як повідомив голова Запорізької обласної організації Аграрного союзу України Анатолій Тиховод зараз фермери змушені звільняти дерева від ягід, щоб сподіватися хоч на якийсь урожай наступного року.

"Державні мужі дохазяйнувалися ...Корисна ягода черешня нікому не потрібна ...Ніхто навіть не торгується ..., справа не в ціні навіть, просто ніхто не купує, ринки перенасичені, купівельна спроможність громадян України дуже низька, переробка працює на концентратах .... Що робити фермерам ???? Дерева треба звільняти від урожаю, щоб наступного року розраховувати на урожай , який теж може виявитися нікому не потрібен ....", - написав Анатолій Тиховод.

Нагадавши, полуниця сусідам на заздрість: як підгодувати для гарного врожаю

Як повідомляв портал "Знай.uа", топ хвороб кущів малини, з якими потрібно боротися: методи лікування ягід

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Також, "Знай.uа" писав, Як правильно вибрати солодкий кавун і не отруїтися: оцінюємо ягоду за формою і звуку