2 липня 2021 року, в Мексиканській затоці зафіксували вибух на підводному нафтопроводі.

Причиною інциденту, за попередньою інформацією, є витік, який був викликаний несправністю клапана на глибині приблизно 80 метрів. Про постраждалих або загиблих ніяких даних немає. Ніякої необхідності евакуювати персонал, що знаходився поруч з місцем події не виникло.

Вибух на нафтопроводі в Мексиці, скріншот: Youtube
Вибух на нафтопроводі в Мексиці, скріншот: Youtube

Відомо, що трудопровід експлуатується Мексиканською державною нафтовою компанією Pemex, яка прокоментувала те, що трапилося лише після того, як пожежа на захід від півострова Юкатан був загашений. На це знадобилося п'ять годин часу.

Цей трубопровід з'єднується з платформою на флагманській нафтовидобувній компанії Pemex Ku Maloob Zaap, найважливішій компанії. Згодом представники Pemex вирішили закрити клапани трубопроводу діаметром 12 дюймів, маючи величезний досвід великих промислових аварій.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Вибух на нафтопроводі в Мексиці, скріншот: Youtube
Вибух на нафтопроводі в Мексиці, скріншот: Youtube

За словами глави мексиканського регулятора безпеки нафти ASEA, Анхель Каррісалес, заявив на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter, що даний інцидент не призвів до розливу нафти в затоку.

Як видно на опублікованих в інтернеті відео, для гасіння вогню над поверхнею води задіяні три допоміжних судна. З води вискакує яскраво-помаранчеве пляма, що нагадує розплавлену лаву. Деякі користувачі порівнюють подію з тим, як виглядають ворота пекла.

Нагадаємо, популярний курорт накрило потужним вибухом, стовп диму на 10 км: є загиблий

Як повідомляв "Знай.ua", в столиці пролунав потужний вибух: метро в диму, люди задихаються

Знай.ua писав, багатоповерхівка звалилася, накривши завалами десятки людей: є загиблі