Мало хто замислювався над питанням, що робити, якщо проти вас вчинили злочин.

Про це розповів відомий український юрист Олександр Моргун, опублікувавши на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram цілий пост з порадами.

Дуже часто, людина, проти якої вчинили злочин, наприклад вкрали гроші або смартфон, знаходиться в ступорі, і відразу біжить співробітникам правоохоронних органів, після чого швидко розчаровується в системі.

Кілька годин ви можете чекати співробітників поліції, як повідомляє юрист, після цього відправитися з ними до відділку, а потім ще чекати там, поки на вас звернуть увагу і візьмуть свідчення.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Потрібно розуміти, що поліцейські завантажені також роботою, і дати їм час, або ж почати діяти самостійно.

Поліційний відділок, скріншот із відео
Поліційний відділок, скріншот із відео

В Інтернеті спочатку потрібно знайти те, який саме злочин було скоєно проти вас, а в відділок поліції потрібно їхати вже з оригіналом паспорта та ідентифікаційного коду.

Також, потрібно заздалегідь написати шаблон своєї розповіді, як саме це сталося, де, коли і з ким. Писати потрібно чітко, і важливо вказати, чи були поруч свідки.

Якщо у вас вкрали телефон або ж гроші з банку, потрібно надати коробку від телефону і чек, або ж отримати виписку з банку про рух коштів на банківській карті.

Поліція, Фото ілюстративне: Facebook
Поліція, Фото ілюстративне: Facebook

Після подачі заяви працівники поліції повинні внести її до Єдиного реєстру досудових розслідувань і видати талон-повідомлення, його ні в якому разі не можна втрачати. Збережіть і зробіть копію.

Також, потрібно обов'язково фотографувати всі документи, які ви підписуєте, в тому числі, і свою заяву.