Півонії - дуже красиві квіти, але щоб виростити їх всім на заздрість, потрібно знати кілька тонкощів. Особливо це стосується пересадки півоній.
Як правило, півонії пересаджують в кінці літа. Кущ викопують за допомогою вил або великої лопати. Після корінь півонії очищають від землі. Якщо земля занадто волога, то потрібно промити їх з садового шланга. Потім обрізати стебла, передає телеграм-канал "Щоденник дачника. Сад і город"

півонії / фото: Pixabay
півонії / фото: Pixabay

Також при пересадці можна розділити півонії, поділивши кореневище. Не можна ділити молоді рослини, півонії має бути хоча б 2-3 роки. Ніж повинен бути гострим, різати потрібно зверху вниз, намагаючись не зачепити бруньки. На кожній має бути 2-3 бруньки. Якщо ви залишите тільки одну бруньку на новому корені, то молода півонія довго не буде цвісти.
Після цього розділені півонії висаджують на потрібні місця. Ями для посадки півоній потрібно готувати заздалегідь, за 10-14 днів – тоді земля в них встигне осісти. Зазвичай досить ями глибиною в 0,5 метра, але якщо у вашому саду грунт не має природного дренажу, то слід ще додати 20 сантиметрів для дренажного шару.
У посадці півоній також важлива земля, в її основа повинна складатися з суміші дернової землі з річковим піском, перегноєм і торфом (в рівних частках). Під кожен кущ додатково потрібно додати суперфосфат (60-100 гр), кісткове борошно (300-400 гр.) і деревну золу (300-400 гр.). Всі компоненти добре перемішати. Після цих маніпуляцій ваші півонії будуть пахнути і радувати вас в новому сезоні.

Нагадавши, приготуйте домашній квас всього за шість годин: простий і унікальний рецепт. Без домашнього квасу не буде "гарячого" настрою, а також не буде і традиційної окрошки.

Як повідомляв Знай.ua , дуже смачна і проста закуска з кабачків за кілька хвилин: порадує будь-яку компанію. Кабачки досить універсальний продукт з якого можна готувати безліч різних страв.

Також портал Знай.ua писав, що чоловік насварив за те, що мало: унікальний рецепт кабачків зі смаком грибів. Жульєн-дуже смачне і ніжне блюдо.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще