На Кіпрі розбушувалася сильна лісова пожежа. Людей евакуюють, а рятувальники поки не справляються зі стихією. Президент Республіки назвав його найстрашнішим в історії острова і попросив допомоги у країн ЄС.

Про це повідомляє BBC.

Перша пожежа почалася вранці в суботу, 2 липня. Так, вогонь, роздувається сильними вітрами та поширюється по Південному району Лімассола. Багато людей були змушені евакуюватися. Вже відомо про чотирьох загиблих.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Повідомляється, що площа пожеж становить 55 квадратних кілометрів. Швидко поширюватися вогню допомагає спекотна погода і вітер.

пожежа на Кіпрі, фото: вільні джерела
пожежа на Кіпрі, фото: вільні джерела

пожежа на Кіпрі, фото: вільні джерела
пожежа на Кіпрі, фото: вільні джерела

пожежа на Кіпрі, фото: вільні джерела
пожежа на Кіпрі, фото: вільні джерела

Президент країни Нікос Анастасіадіс назвав пожежу "безпрецедентною" і "катастрофічною".

"Підтверджується, що це одна з найбільш руйнівних пожеж і, на жаль, з людськими жертвами", - заявив президент.

За його словами, це найбільша пожежа на Кіпрі з 1974 року.

Влада острова вже звернулася за міжнародною допомогою. На це вже відреагували Ізраїль, Греція та Італія, які пообіцяли відправити на острів пожежну авіацію і рятувальників.

Поки невідомо, як почалася пожежа. Є версія, що пожежа почалася в результаті підпалу. Поліція вже затримала чоловіка, який, за словами місцевих палив солому в місці, де почалася пожежа.

Нагадаємо, 2 липня 2021 року, в Мексиканській затоці зафіксували вибух на підводному нафтопроводі.

Причиною інциденту, за попередньою інформацією, є витік, який був викликаний несправністю клапана на глибині приблизно 80 метрів.

Нагадаємо, раніше Райський куточок перетворився на "браму пекла" через нафту: людей не евакуюють, полум'я піднімається з глибини

Як повідомляє портал «Знай.иа» Україна у вогні: громадян попередили про масштабні пожежі

Також «Знай.иа " писав, що Туреччина У вогні: у Мармарисі розбушувалася пожежа, українців екстрено евакуюють