Перша леді України Олена Зеленська заговорила про запуск аудіогіду у Віденському Будинку мистецтв, або, як його ще називають - музей Гундертвассера.

Про це стало відомо завдяки новій публікації в соціальній мережі Instagram, де жінка про все детально розповіла.

Як виявилося, це вже 22 місце у світі, де в рамках ініціативи звучить українська мова. Зазначила вона і друга проекту-посла України в Австрії Олександра Щербу.

Саме за його підтримки і розпочався звіт україномовних гідів світом. Його віра в проект допомогла зробити запуск ще в червні 2020 року. Тоді запустили вперше аудіогід у Віденській галереї Альбертіна, а у вересні того ж року і в місцевому музеї історії мистецтв.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Олена Зеленська, фото: Facebook
Олена Зеленська, фото: Facebook

Музей Гундертвассера - культурний символ Відня. Його побудував один з найвідоміших архітекторів 20 століття Фріденсрайх Хундертвассер, і дана будівля не відноситься до звичайних.

Тільки уявіть: нерівна підлога, викривлені лінії, поверхні, оброблені кольоровою керамікою і мозаїкою, а в оформленні кімнат наявні зелені рослини.

Завдяки новаторським ідеям і технологіям, Будинок мистецтв став першим "зеленим" музеєм столиці Австрії.

Будинок мистецтв у Відні, фото: Facebook
Будинок мистецтв у Відні, фото: Facebook

"Архітектор" "дозволив" деревам проживати в будівлі. Відвідуючи Відень наступного разу, обов'язково загляну в цей незвичайний музей і з задоволенням прослухаю екскурсію рідною мовою" - пише Олена Зеленська.

В кінці перша леді зазначила, що у неї є величезне бажання, щоб українська мова прозвучала якомога в більшій кількості музеїв.

Нагадаємо, перша леді України Олена Зеленська відправила чоловіків у декрет і придумала для них ще дещо

Як повідомляв портал Знай.ua, Олена Зеленська відкрила неймовірні здібності українок: "Дівчата-сила". Перша леді заговорила про тему гендерної рівності

Також Знай.ua писав, Олена Зеленська зібрала за одним столом 150 бізнесменів