Більшість українців стали жити біднішими і скаржаться на високі комунальні тарифи. Про це свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Як підрахували соціологи, 54,4% українців (тобто більше половини населення країни) відзначають, що вони відчувають помітне погіршення свого матеріального становища.

Ще 33,6% наших співгромадян вважають, що їх матеріальний стан жодним чином не змінився.

При цьому поліпшення свого добробуту відзначили тільки 11,3% опитаних громадян.

Скрін, КМІС
Скрін, КМІС

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

Відзначається, що переважна більшість жителів країни, тобто 91,5% українців, протягом останнього року зіткнулися з підвищенням комунальних тарифів.

Крім того, 90,6% українських громадян постраждали від істотного зростання цін на продукти харчування.

Скрін, КМІС
Скрін, КМІС

Більше третини українців зазначили, що їм знизили заробітну плату або пенсію (35,4% громадян), а 31,9% опитаних залишилися без роботи повністю або частково, що також згубно позначилося на їхньому добробуті.

У своїх бідах більшість українців звинувачують корупцію, що панує в державі-так відповіли на поставлене запитання 42,9% опитаних. Ще 33,8% відзначають повну некомпетентність чинної влади.

Скрін, КМІС
Скрін, КМІС

Нагадаємо, раніше Курс долара в Україні в 2021 році: що передбачено держбюджетом. У Державному бюджеті на наступний рік передбачено, що в Україні в 2021 році курс долара буде на рівні 29,1 грн/$. Для розрахунку бюджетних показників законопроекту взято середньорічний прогнозний курс валюти.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Дорожче ніж євро: українцям показали реальні ціни долара на 2021 рік. Міжнародне агентство S&P Global Ratings зробило прогноз з приводу курсу долара в Україні на найближчі кілька місяців і навіть років. Вони вважають, що американська валюта незабаром буде коштувати дорожче Євро.

Також «Знай.иа " писав, що Долар по 30 і скажена інфляція – МВФ спрогнозував кризу в Україні до 2023-2024 років. Згідно з прогнозами МВФ, в 2021 році середньорічний курс гривні зміцниться до 28,9 грн/$1, а в 2022 році – до 28,6 грн/$1, після чого три роки буде стабільним на рівні 28,7 грн/$1.