Зараз пропонуємо вам ознайомитися з історією Ірини Перегрим-Фединяк, яка влаштувалася працювати далекобійницею, і розповіла, скільки можна заробити за один рейс, а також з якими труднощами і приємними моментами можна зіткнутися в цій професії.

Як-то її чоловік покликав її в рейс до Словаччини, жінка залишилася в захваті від масштабів автомобіля і дороги, коли їй було всього 23. Згодом, у 2012 році вона отримала водійські права, вирушила з чоловіком у черговий рейс (до Австрії) і відчула кайф, коли чоловік дав їй покерувати фурою. Про це розповідає видання Urban.

Ірина Перегрим-Фединяк, фото: Facebook
Ірина Перегрим-Фединяк, фото: Facebook

"Наступного разу чоловік довірив мені машину з причепом-це був нічний переїзд в Нідерланди. Дорога була напів порожньою, я проїхала близько 15 кілометрів від одного паркінгу до іншого... тоді зрозуміла: ось вона, та справа, якою я хочу займатися. І незабаром почала готувати документи, необхідні для влаштування на цю роботу", - зізналася Ірина.

Чоловік її підтримав, а ось родичі спочатку не сприйняли Перегрим-Фединяк всерйоз. Але жінка продовжила гнути свою лінію і зізналася, що необхідна категорія C, щоб стати далекобійником. Вона дозволяє управляти вантажівками. C+E дозволяє керувати машиною з причепом.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Також потрібен "код 95" - обов'язковий сертифікат, що підтверджує професійну кваліфікацію водія. Її Ірина отримала в Польщі. Ціна курсів становить близько двох тисяч злотих. Перший офіційний рейс жінки почався з Нідерландів. Везла вона квіти і фрукти в Австрію. Тепер вона працює з чоловіком в подвійному екіпажі, коли одна людина знаходиться за кермом, а другий в цей час відпочиває.

Ірина Перегрим-Фединяк, фото: Facebook
Ірина Перегрим-Фединяк, фото: Facebook

Чотири-п'ять тижнів йдуть на роботу, а потім дві на відпочинок.

"Робота небезпечна. Особливо це відчувається у Франції. Там емігранти (переважно з країн "третього світу") можуть кидати камінням у фури, перекривати дорогу, щоб машина пригальмувала і вони встигли залізти в причіп для нелегальної еміграції далі. Зарплата далекобійника досить висока: наприклад, за рейс "Україна-Швейцарія-Україна" можна отримати 600 євро", - додала Ірина.

І потім зазначила, що побувала в більш ніж 10 країнах за три роки роботи.

Ірина Перегрим-Фединяк, фото: Facebook
Ірина Перегрим-Фединяк, фото: Facebook

Нагадаємо, розлючені Підлітки гуртом накинулися на двірника і побили його: все почалося з ляпаса

Як повідомляв "Знай.ua", історія Леопольда Вайса: як львів'янин став мусульманином і змінив ісламський світ на краще

Знай.ua писав, "Жінка в парі заробляє більше": Злата Огневич заговорила про гроші після початку "Холостячки"