Німецький садівник Ганс-Пітер Шиффер встановив новий рекорд Гіннеса, виростивши найвищий соняшник на планеті.

Як повідомляє сайт Книзі рекордів Гінесса, його рослина склала 9,17 метрів. Чоловік є досвідченим садівником і тричі бив свій власний рекорд - в 2009 році (8,03 метра), 2012 році (8,23 метра) і 2013 році (8,75 метра).

Г-н Шиффер зв'язався з Книгою рекордів Гіннеса в минулому році, щоб повідомити команді управління записами, що його величезні квіти стали вище, ніж будь-коли.


"Я вже дуже щасливий", - зізнався чоловік.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Відзначимо, що шлях до перемог у нього був тернистий. Зокрема його Соняшники-рекордсмени пошкодила негода і град.

"Це був дуже сумний день для мене, - сказав Ханс-Петер, - тому що град знищив майже все листя. Але, тим не менш, мої Соняшники продовжували рости», - повідомив він.

Книга рекордів Гінесса-довідник, що публікується щорічно, в якому перераховані як світові людські досягнення, так і рекорди тваринного світу. Книга була заснована братами-близнюками Норрісом і Россом Маквіртерами на Фліт-стріт в Лондоні в серпні 1954 року.

Нагадаємо, раніше кішку рознесло до 20 кілограм: живіт розміром з м'яч і світовий рекорд. Найбільшою на планеті, за версією Книги рекордів Гіннесса, була кішка на прізвисько Хіммі з Австралії.

Як повідомляє портал «Знай.uа» чоловік завів гігантський "гарем", але смерть розлучила їх: 38 дружин і 89 дітей. Чоловік претендував на звання глави найбільшої сім'ї в світі.

Також «Знай.uа» писав, що ділили ліжко 80 років: пара пристрасних людей похилого віку встановила неймовірний рекорд. Люди похилого віку з Японії стали рекордсменами в категорії сукупного віку подружньої пари