Рятувальники з Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ГУ ДСНС) поділилися порадами, Як убезпечити себе і житло під час шквалів і гроз.

Харківська область потрапила під різке погіршення погодних умов. Вівторок опиниться під грозами майже на всій території нашої країни, більшою мірою зачіпаючи центр, Південь і схід держави. Очікується зниження температури десь на 8-10 градусів, в порівнянні зі спекотною спекою, що пройшла близько тижня тому. +25℃ ...+27℃ буде в Харкові.

Погода в Україні, скріншот: Youtube
Погода в Україні, скріншот: Youtube

Якщо подивитися на дані, надані на карті Укргідрометцентру, можна побачити, що вітер буде південно-східного напрямку в цьому місті (5-10 метрів в секунду), але ймовірні сильні пориви вітру до 15-20 м/с.десь навіть можливий град. Вночі температура буде + 17℃ ...+19℃.

дощова погода, скріншот з відео
дощова погода, скріншот з відео

Перебуваючи вдома під час грози, щільно закрийте всі вікна і приберіть з балконів предмети, які в ході негоди можуть випасти назовні. Але якщо ви знаходитесь на вулиці, уникайте рекламних щитів, дерев та ліній електропередач. Поруч з ними не варто зупиняти свою машину. Відключайте всі електроприлади від мережі і телевізор від антени. На час перестаньте користуватися мобільним телефоном, який, як і інша техніка. притягує розряд у включеному стані.

Прогноз на 6 липня, скріншот: Укргідрометцентр
Прогноз на 6 липня, скріншот: Укргідрометцентр

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, улюблений курорт Путіна Сочі пішов під воду слідом за Кримом

Як повідомляв "Знай.ua", на Київську область обрушилися всі лиха: потоп, град, грози

Знай.ua писав, в окупованому Криму річки вийшли з берегів через сильні зливи, жителів евакуюють