У розпал літа на вулиці стоїть неймовірна спека, і на їжу дивитися хочеться не особливо, зокрема, на супи, і щось гаряче. А ось, якісь прохолодні страви заходять на ура.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗараз ми обговоримо таке блюдо як окрошка, і чим "міська" відрізняється від звичайної.
У кожній родині є свої рецепти, які готуються по-своєму. Так відбувається і з окрошкою. Одні готують на квасі, інші на кефірі, треті на воді. І на цьому політ фантазії не закінчується.
Міську окрошку треба готувати на воді з лимонним соком. Для цього вам знадобляться наступні інгредієнти:
- 2 картоплини;
- 2 помідори;
- 3 огірка;
- 4 редиски;
- 4 яйця;
- 150 г докторської ковбаси;
- Лимонний сік за смаком;
- Пучок кропу;
- Пучок зеленої цибулі;
- 1 чайна ложка цукру;
- Сіль за смаком;
- 3 столових ложки сметани.
Спочатку потрібно відварити яйця, і нарізати їх кубиками. Те ж саме зробити і з картоплею, нарізати редис, огірки і помідори. До слова, всі інгредієнти треба нарізати так, щоб вони в страві добре відчувалися, тому дрібно нарізати не потрібно.
Зелень треба дрібно нарізати, і посипати дрібкою солі.
Варену ковбасу, До слова, можна замінити курячим філе, і нарізати в будь-якому випадку кубиками. Вище описані інгредієнти заважаємо в мисці.
Далі вступає в справу сметана, яку перемішуємо з продуктами, і вичавлюємо лимонний сік.
Додайте чисту холодну воду. Стільки, щоб окрошка вийшла не дуже густий і не дуже рідкою. Посоліть, додайте цукор і відправте на 20 хвилин в холодильник.
Готово. Можна приступати до трапези.
Нагадаємо, помідори "ненажера" вразять всіх за столом: рецепт апетитних овочів із зеленню і часником. Рецепт апетитних помідорів на закуску
Як повідомляв портал Знай.ua, п'ять кращих способів обробки томатів: такі помідорчики і в салат, і на сік. Щоб томати швидше червоніли потрібно запам'ятати п'ять головних лайфхаків
Також Знай.ua писав, піца з кабачків за 25 хвилин: італійці позеленіють від заздрості.