У розпал літа на вулиці стоїть неймовірна спека, і на їжу дивитися хочеться не особливо, зокрема, на супи, і щось гаряче. А ось, якісь прохолодні страви заходять на ура.

Зараз ми обговоримо таке блюдо як окрошка, і чим "міська" відрізняється від звичайної.

Окрошка, Телеграм / Лінивий кухар
Окрошка, Телеграм / Лінивий кухар

У кожній родині є свої рецепти, які готуються по-своєму. Так відбувається і з окрошкою. Одні готують на квасі, інші на кефірі, треті на воді. І на цьому політ фантазії не закінчується.

Окрошка / скріншот з відео
Окрошка / скріншот з відео

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Міську окрошку треба готувати на воді з лимонним соком. Для цього вам знадобляться наступні інгредієнти:

- 2 картоплини;

- 2 помідори;

- 3 огірка;

- 4 редиски;

- 4 яйця;

- 150 г докторської ковбаси;

- Лимонний сік за смаком;

- Пучок кропу;

- Пучок зеленої цибулі;

- 1 чайна ложка цукру;

- Сіль за смаком;

- 3 столових ложки сметани.

Спочатку потрібно відварити яйця, і нарізати їх кубиками. Те ж саме зробити і з картоплею, нарізати редис, огірки і помідори. До слова, всі інгредієнти треба нарізати так, щоб вони в страві добре відчувалися, тому дрібно нарізати не потрібно.

Окрошка, фото: youtube
Окрошка, фото: youtube

Зелень треба дрібно нарізати, і посипати дрібкою солі.

Варену ковбасу, До слова, можна замінити курячим філе, і нарізати в будь-якому випадку кубиками. Вище описані інгредієнти заважаємо в мисці.

Далі вступає в справу сметана, яку перемішуємо з продуктами, і вичавлюємо лимонний сік.

Додайте чисту холодну воду. Стільки, щоб окрошка вийшла не дуже густий і не дуже рідкою. Посоліть, додайте цукор і відправте на 20 хвилин в холодильник.

Окрошка на кефірі, скріншот: YouTube
Окрошка на кефірі, скріншот: YouTube

Готово. Можна приступати до трапези.

Нагадаємо, помідори "ненажера" вразять всіх за столом: рецепт апетитних овочів із зеленню і часником. Рецепт апетитних помідорів на закуску

Як повідомляв портал Знай.ua, п'ять кращих способів обробки томатів: такі помідорчики і в салат, і на сік. Щоб томати швидше червоніли потрібно запам'ятати п'ять головних лайфхаків

Також Знай.ua писав, піца з кабачків за 25 хвилин: італійці позеленіють від заздрості.