Відома українська письменниця Ірена Карпа, яка далеко не щодня радує своїх шанувальників знімками в соціальних мережах, проте просто обожнює ділитися спекотними фотосетами, вирішила розповісти про те, чому каблукам не місце в армії.

За словами письменниці, неортопедичні каблуки такі ж некорисні, як неспортивні ліфчики. І взагалі всі ці причиндали націлені на те, щоб жінку просто обмежити.

Про це Ірена Карпа пише у своїй статті спеціально для видання DW.

Каблук. Фото: Кореспондент
Каблук. Фото: Кореспондент
Каблук. Фото: Кореспондент

"Кілька днів тому в готелі у Львові мене розбудили звуки військового маршу. Підскочила, визираю з вікна. Знаєте, за чим? Правильно: глянути, чи не маршируватимуть там жінки на підборах. Хоча звідки мені було знати, що там узагалі жінки будуть?.. Але вони були. І на підборах, і у спідницях. Не знаю, що це за війська були (однострій бежевий), але вдячна хайпу з підборами бодай уже за те, що не дав мені проспати: телефон з будильником зовсім був розрядився.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Ірена Карпа, фото: Instagram
Ірена Карпа, фото: Instagram

Признаймося чесно: хто з нас раніше задумувався про підбори в армії?.. На парадах я милувалася крутими дівчатами в берцях і думала, що сама Лора Крафт позаздрила би косам, що виднілися з-під беретів. На фронті навряд чи популярні спідниці (хіба що ти шотландець у "Хороброму серці"). То навіщо ж ця парадно-вихідна форма імені офісного планктону "на зручному каблучку"? Жінки зі скандальної "коробки" (саме так називається ця парадна конфігурація, біс її знає чого) не були у спідницях, як ці, що марширували в мене під вікном. Все у курсанток було, як у людей, яким має бути зручно на службі (наскільки може на ній бути зручно): штани були. Але внизу - підбори. На яких, хай це навіть і не шпильки, слід марширувати "пруським кроком". Модель (ІМХО) - прощавай, бабусина юність. Перша думка була про те, яким це чином в Україні не знайшлося людського дизайнера. Друга думка: дизайнера берців чи якогось полегшеного для літа варіанту. Ну бо марширувати на каблах - самі оно взуйте і спробуйте...

...Пам'ятаєте, до речі, як таблоїди затягали фотографії бідолашної Кейт Мідлтон, де вона з деформованими пальцями від вузьких туфель?.. Мені тут боляче за всіх одразу: і за принцесу, що твердо дотримується протоколу й не виказує страждань, і за суспільство, що шеймить її за ці страждання і прогин під протокол. Якась трохи каша в людей в голові: вам шашечки чи їхати? Протокол монархів чи щоби все по-людськи?..

Але, може, і в мене каша - час такий настав. Я от захоплююся жінками, що носять підбори добровільно і кажуть (якщо не брешуть), що їм при тому легко. А от чоловіків, які вимагають цього від жінок - повсякдень чи на парад - лагідно би тими ж підборами відперіщила. І хай мені не тицяють під ніс фотографії жінок на підборах у закордонних арміях. Якщо підбори не в якості зброї (а що, можна ж запросто розправитися з ворогом гострою шпилькою?), у військовому однострої вони повністю недолугі. Бо військова справа - вона про функціональність. Навіть коли йдеться про парад. І ботокс у підошву тут ні при чому.", - пише Ірена Карпа.

Раніше повідомляли, красуня-захисниця України Оля назвала головне - чому не можна здаватися: втратила ногу, але не дух.

Як повідомляв Знай.uа, росіянин закохався в Українку і поїхав добровольцем на Донбас: кадри з весілля легендарної пари.

Знай.uа писав, медик Аліна вийшла з декрету відразу на фронт-рятує людські життя, поки бабуся сидить з донькою.