Український політик, заступник голови Секретаріату ВО «Свобода» Руслан Кошулинський у програмі Євгена Рибчинського «Ще не вмерла» розповів про те, як, на його думку, можна змусити всіх громадян України розмовляти державною мовою.

«Ось що найгірше – коли їх штучно роблять політичними українцями. Ну, як ви з грузина зробите політичного українця, якщо він грузин? Ми говоримо про політичну свідомість, наскільки стрижнево, коли є нація, маючи свої опори. Ми згадували поляків: єдина церква, єдиний етнос, єдина мова. Класика!», - каже він.

Руслан Кошулинський розповів про мінометника, свого товариша із Миколаєва, який воював на Донбасі.

«Коли стріляли, він каже командиру: «Дивись там церква стоїть». А той каже: «Це не церква московська, це будинок з хрестиком». Її інакше, ніж сєпарська, не називали. Там завжди було озброєння, там завжди їх переховували або надавали їм допомогу. Тобто це не церква. Треба розуміти, що це їхній інструментарій для впливу, для загарблення. Це просто ще один із наборів інструментів», - підкреслює політик.

Ведучий запитав у Руслана Кошулинського як у безпосереднього учасника бойових дій на Сході України: чому часто жителі Донбасу вважають війну громадянською?

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен"
Показати ще

«Я не погоджуюся з цим висловом. Велика кількість тих людей, з якими я служив і воював, були саме з Донбасу. Я у 2015 році служив і питав у місцевих, як вони вважають. Вони кажуть: «Ви знаєте, ми – люди дисципліновані. Як старший сказав, так воно і буде. Прийшла нова влада. От якби вона сказала: «З завтрашнього дня всі мають розмовляти українською» - ми би всі розмовляли українською». Для мене це був дуже цікавий випадок», - зазначає Кошулинський.

Нагадаємо, Українців здивував хліб з "сюрпризом" всередині: "Схоже на державний прапор".

Як повідомляв Знай.ua, Путін захотів зміцнити "братські зв'язки" з українцями: "Захист історичної правди".