Стало відомо про те, що під Канадою глибоко лежить найстаріша вода в світі. Її вік становить понад два мільярди років.

Виявили її вчені в басейні нижче Канади в 2016 році, і як вони заявили - цій воді вже більше 2 мільярдів років.

У 2013 році ж була знайдена вода датована 1,5 мільярдами років на шахті Kidd в Онтаріо, але, вже через три роки виявилося, що це не межа, і поруч існує ще більш старе джерело.

Вода в шахті, фото: UTORONTO
Вода в шахті, фото: UTORONTO

Про це сказано на сайті Інформаційного порталу BBC

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Відкриття, яке відбулося 8 років тому, відбулося на глибині 2,4 кілометрів в тунелі шахти, але, її крайня глибина становить 3,1 кілометра, через що вона отримала титул найглибшої шахтою з кольорового металу.

Геохімік Барбара Шервуд розповідає, що у них змінилося поняття, на скільки Старої може бути води, і вони почали шукати далі, скориставшись фактом, що шахта йде все глибше і глибше в землю.

Вода в шахті, фото: UTORONTO
Вода в шахті, фото: UTORONTO

Джерелу з водою близько двох мільярдів років, що робить її за фактом найстарішою в світі, і фахівці говорять про те, що її там набагато більше, ніж всі представляють.

"Але насправді це дуже вирує прямо на тебе. Ці речі течуть зі швидкістю літрів в хвилину-обсяг води набагато більше, ніж будь-хто очікував " - сказано в повідомленні.

шахта, скріншот з відео
шахта, скріншот з відео

Підземні води течуть набагато повільніше поверхневих - до метра в рік, однак, якщо стукати по шахті, то, вона може текти зі швидкістю в 2 літри в хвилину.

Нагадаємо, раніше "Вогняне кільце" над головами українців: де і коли можна побачити сонячне затемнення Місяцем

Як повідомляє портал "Знай.ua" Вчені почули шум за межами нашої Сонячної системи: "подібний до Тихого дощу"

Також "Знай.uа" писав, що У п'ять разів більше Землі: вчені зловили "дев'яту планету" Сонячної системи, так ще ніхто не ховався