У Книгу рекордів Гіннесса потрапив шеф-кухар Хестон Блюменталь з Великобританії, він є автором найбільшого морозива в світі. Висота унікального ласощі склала 4 метри, а вага — майже тонну.
Кулінару довелося працювати протягом місяця, щоб заморозити таку величезну масу. Вершину рекордного морозива планувалося прикрасити класичною англійською начинкою – полуничним джемом, але сталося непередбачене – морозиво підтануло і декор сповз вниз.
Під час встановлення рекорду погода не радувала учасників. Як часто буває у Великобританії, йшов дощ, але, незважаючи ні на що, тисячі людей зібралися в Глостер-парку, щоб підтримати учасників і поспостерігати за процесом виготовлення найбільшого ванільного морозива в світі.
До речі, цього літа в Одесі був встановлений національний рекорд України з одночасного поїдання морозива. Захід відбувся на Дерибасівській, одночасно насолоджувалися морозивом понад 1000 осіб.