Для жителів України готують нові підвищення цін, що стосуються продуктів харчування, зараз включаючи ті, у виробництві яких використовується цукор.

Все через дефіцит цукру в нашій країні, що утворився після рекордно низьких врожаїв минулого року. Згодом, вже в нинішньому році, те, що ми звикли додавати в чай або каву, довелося масово імпортувати з-за кордону, так як проблеми з нестачею цього продукту досить негативно позначаються на підприємствах, пов'язаних з хлібопекарською галуззю, і їх функціонуванні.

Цукор / скріншот з відео
Цукор / скріншот з відео

Тому довелося навіть направляти відкритий лист президенту України Володимиру Зеленському, від імені об'єднання виробників харчових продуктів, із закликом звернути увагу на проблеми, що виникли за останній рік. У зверненні йдеться, що ціни на цукор стали неймовірно болючими для кондитерів. Справа в тому, що цукор - це 50% маси всіх солодощів, а за перший квартал 2021 року вже можна спостерігати підвищення цін на українські кондитерські товари на 15-20%.

Магазин, скрін, відео YouTube
Магазин, скрін, відео YouTube

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Карамель і цукрове печиво стало дешевше виробляти в країнах ЄС, тому маємо рекордне зростання імпорту солодощів в Україну з початку року аж на 20%", - також йдеться в листі Володимиру Зеленському.

Україна може виробляти солодощі самостійно, хоча зараз підвищення вартості кінцевої продукції зовсім не компенсує втрати. Через це скорочуються обсяги виробництва хлібопекарської галузі в нашій країні - це спричинить за собою підвищення цін на продукти в магазинах.

магазин, фото: Знай.ua
магазин, фото: Знай.ua

Нагадаємо, тарифи на опалення в Києві зростуть до 30-40%: що таке "оплата авансом" і як вона буде діяти

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні рекордно подорожчають квартири: доведеться жити з мамою

Знай.ua писав, українцям пояснили 5 способів купити і продати землю: все про ціни та документи в таблиці